1553

Страхотен уикенд! Осем фестивала превземат Пловдив

Задава се пълен с развлечения уикенд

Осем различни фестивала и един шоукейс форум започват днес на различни места в Пловдив. В Етнографския музей в 19.30 ч. стартира 57-ият Международен фестивал на камерната музика.

В първия му концерт певците Анна Фабрелло и Кшищоф Бобжецки заедно с пианистката Александра Мозгел-Мединска ще представят творби на полски композитори. Билетите са по 7 лв. и ще се продават час преди събитията във всяка сграда, където ще има концерти.

Любителите на театъра могат да посетят спектаклите на фестивала „Черната кутия”. Международната селекция започва довечера в 20 ч. Два дни на Дановия хълм ще са концертите на Пловдивската опера. Те ще започват в 20 ч. и довечера ще чуем творби на Лехар, Щраус и Калман, в събота - „Картини от Piazzolla“. Входът е свободен.

За два дни Пловдив става сцена на Театъра на сенките от Балканите. Довечера от 16 ч. в Дома на науката и техниката е спектакълът на актьорите от гръцкия театър „Карагьозис“, а в 17.30 ч. стартира постановката на гостите от театър „Карагьоз“ от Турция.

Двудневният фестивал Electric Orpheus в пловдивския район „Тракия“ започва довечера в 18 ч. и ще продължи и утре в 16 ч. Той е за любителите на рокендрол, психиделика, уейв, електро, гръндж, пост-пънк, индъстриал и др. Двудневните билети са на цени от по 65 лв., а еднодневен е 45 лв. Можете да ги намерите онлайн в мрежата на EPAYGO.bg, както и физически на касите на EasyPay в цялата страна. В деня и само на място 60 лв. е еднодневен и 70 лв. - двудневен билет.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest продължава и този уикенд. Утре и в неделя (28-и и 29-и) ще има карнавална работилница с предварително записване на деца и младежи на Театър на огъня и сенките Fireter до Виенския павилион. В 21 ч. участниците ще направят парад пред публиката в Цар Симеоновата градина. В неделя между 16 и 17 ч. театър „Хамелеон” ще показва в Дондуковата градина как се изработват кукли.

Фестивалът за модерен танц One Dance Week идва със спектакъла „Кабракимера“ в Дома на културата “Борис Христов” довечера от 19.30 ч. Едноименната трупа е квартет на ролкови кънки.

Близо 200 делегати и музиканти от над 20 държави пък ще се включат в първото издание на конференцията Spike - българския музикален шоукейс форум, която започна вчера и ще продължи до утре (28-и).

Участниците са топ музикални мениджъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални права и маркетинг. Конференцията има музикална програма, която ще е в три клуба в сърцето на Пловдив - Download, Безистен и Temple Bar. Spike ще завърши с концерт на Римския стадион.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?