49

Стотици хиляди цветя красят Пловдив на 24 май

Ярки килими от цветя ще радват и това лято посетителите на Цар-Симеоновата градина. Служители на „Градини и паркове“ довършват последните щрихи в новите фигури по алеите, оформени във виенски стил по проект на ландшафтните архитекти в общинското предприятие.

„С десетки хиляди стръка пламък и различни цветове бегония „бродираме“ изящни цветни композиции на зелен тревист фон. Надяваме се да харесат на пловдивчани и да допринесат за празничното им настроение“, коментира директорът Веселин Козарев.

 

Цветната красота се допълва от пълните с каскадна петуния и мушкато  128 кошници по стълбовете за осветление и 28-те спираловидни саксии. Те са разположени в централната  градска част  и други знакови места в града. Обичайно за май, вече са разцъфтели и розите в много от разделителните ивици на булевардите. По думите на Козарев само през последните две години са засадени над 10 000 храста с „царицата на цветята“.

 

Бригадите на „Градини и паркове“ продължават да заменят пролетните с летни цветя във всички райони. Растенията са собствено производство, а подбраните видове са съобразени със специфичните за Пловдив климатични условия. Сред тях има много колеус, ирезине, флокс, циния, тагетис, винка, гергини и др. За първи път експериментално се засаждат гаура, характерна със своите ефектни цветове, обилен и продължителен цъфтеж, както и остеоспермум  – също атрактивно растение, от семейството на маргаритките. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
255

255

24.05.2023 | 12:24

Цъфнал градът е прекрасен, но от тези дъждове розите по булевардите са пълни с въшки - напръскайте ги с препарат против въшки и не ги мъчете!

Отговори
1 0
Ганка

Ганка

23.05.2023 | 16:33

Браво на Паркове и градини.... Цветята са уникални!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?