1939
Следвайте ни

Сто машини чакат зима в Пловдив, задава ли се сняг в близките дни

viber icon

Сто машини на общинското предприятие „Чистота” и частната фирма „КМД” са в готовност да посрещат зимата, но според прогнозата в близките дни и до края на седмицата сняг под тепетата не се очаква. 

Денонощните дежурства вече са започнали. Ако температурите се понижат, през нощта ще хвърлят сол и калциев дихлорид на мостовете и надлезите, за да не се заледяват.

От „Чистота” уверяват, че от миналата зима имат 2100 тона сол, а сега всеки ден в предприятието пристигат нови доставки, тъй като са договорени още 1900 тона. Химическите препрати също са достатъчни. 

Пясък  на улиците не се хвърля от години, за да не се замърсява въздухът. 

На вятъра отиде  вчера трудът на чистачките, които метат улиците.

Заради силния вятър още на десетата минута, след като махнат падналите листа, тротоарите и алеите отново приличат на пъстър килим. 

Бурята събори оградата на строежа срещу Цар- Симеоновата градина.

Пешеходците бързаха да се скрият на топло, а от „Градини и паркове” съобщиха, че няма счупени дървета и отнесени покриви.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?