Следвайте ни

Сто бездомни кучета намериха стопани в Пловдив за година

viber icon

Сто безстопанствени кучета си намериха стопани през тази година в Пловдив. Това съобщи директорът на Зооветиринарния комплекс в общината Георги Божев. Той и кметът на район "Северен" Стоян Алексиев откриха днес празника, посветен на 4 октомври-  Международния ден защита на животните.

"През миналата година бяха одомашнени 150 безстопанствени кучета, надявам се  до края на тази година да стигнем същата бройка. Процедурата се забави, заради ограничителните мерки в борбата с COVID-19, но хората продължават да проявяват интерес към  животните в приюта", заяви Георги Божев. Той добави, че всички 85 места за безстопанствени кучета в приюта са запълнени. Кметът на район "Северен" Стоян Алексиев приветства всички участниците в днешното събитие и призова хората, които си вземат куче за домашно отглеждане, да се грижат добре за него, тъй като добрия стопанин възпитава добро куче.

В днешния празник, проведен за пети пореден път на общинския приют за безстопанствени кучета  на 4-ти километър  участваха доброволците към него, Киноложко дружество – Пловдив, Киноложки клуб „Бордър коли“, ученици, неправителствени организации и много приятели на животните.

 Породисти и непородисти кучета участваха в състезание, предолявайки  различни препятствия, напътствани от своите собственици.

По случай празника, дарителски жест към животните в приюта направи „Роял Канин България“, които зарадваха настанените в приюта кучета с над 400 кг. висококачествена храна. А всеки одомашнил куче от приюта в периода от 4-ти до 10-ти октомври включително, ще получи комплимент от служителите на Зооветеринарен комплекс – аксесоар или играчка за новия домашен любимец.

Международният ден за защита на животните започва да се отбелязва през далечната 1931 г. на Международния конгрес на привържениците на движението за защита на природата във Флоренция, Италия, като е припомнено, че хората са отговорни както за планетата, на която живеят, така и за всяко живо същество.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ральо

Ральо

05.10.2020 | 07:39

Тоя лицемер , когото наричате кмет Стоян Алексиев няма място на подобни събития ! Той мрази животните и най-вече кучетата , спомнете си как махна кучешката градинка пред тях ! Да не говорим , че от трите му основни качества .......некадърност , лицемерие и гъзоцелуване изпъква най-много първото .........незабавно трябва да се изгони от кметството !!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?