Следвайте ни

Организаторът на феста на Младежкия: Взели сме мерки срещу COVID-19

viber icon

Организаторът на Plovdiv Food Park Festival, който ще се проведе от 25 до 28 юни на Младежкия хълм - Стефан Горанов, е взел всички мерки за безопасност, според препоръките на Министерството на здравеопазването и РЗИ.

„Обособили сме пространството с кът за дезинфекция, в който ще има и химически чешми, и мивка с течаща вода от мрежата на ВиК, както и химически тоалетни. Всичко е направено според изискванията“, коментира Горанов за „Марица“.

Повод е притеснението на пловдичвани дали събитията на открито няма да разпространят заразата от Covid-19. Въпросното събитие е одобрено от Община Пловдив и се прави за поредна година.

Горанов организира още Plovdiv Beer fest и Shake that хълм, които ще се проведат в началото на септември. По предварителна идея юнският фестивал трябваше да се състои по-рано, но бе отложен заради извънредното положение. Общо на него ще работят над 600 човека. Фермерският базар и арт базарът ще събират творци от цялата страна.

„Ние не сме безотговорни хора, но не можем да отлагаме събитията вечно. В цялата страна в момента се случват събития на открито, включително в Пловдив. Докога ще продължават да плашат хората? Ако някой се притеснява, просто да не идва. Всичко е в собствените им ръце“, допълва Стефан Горанов.

Той сподели още, че на поляната на Младежкия ще има поставени указателни табели, както и знаци, за да се избягват струпвания. Самите щандове ще са разделени едни от други, а занаятчиите ще носят предпазни маски. Екип на фестивала ще напомня на посетителите да спазват всички нужни мерки, като се надява и на личната им отговорност.

„Всяка година ни обвиняват в нещо. Защо никой не казва нищо за нощните клубове или за другите открити фестивали, а само за нас? Нима всички фестове ще спрат? Нима коронавирусът ще изчезне след 30 юни, когато се вдигат всички мерки?“, пита Горанов.

Той подчерта, че Plovdiv Food Park Festival не е музикален, голямата сцена е премахната. Ще има само акустична сцена, на която няма да свирят банди, а по-малък брой музиканти.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?