Следвайте ни

Стефан Дедев става зам-шеф на Общинския съвет

viber icon

Бившият депутат, сега общински съветник Стефан Дедев е предложен за зам.-председателския пост в местния парламент от групата на ГЕРБ.  Номинацията е направена от Йордан Илиев, който до преди един месец беше директор на Общинския институт "Старинен Пловдив", а сега също е съветник. 

Зам.-председателите ще се избират на сесията на 21 ноември. "Всяка политическа група има право на зам.-председател, а те са седем. Това означава, че според действащия правилник  и заместниците могат да бъдат седем", обясни за "Марица" шефът на градския парламент Александър Държиков. 

До този момент обаче само четири партии са предложили вицета. Освен Стефан Дедев от ГЕРБ, за зам.-шефски постове са номинирани Евелин  Парасков от "Съюз за Пловдив", Николай Бухалов от Кауза Пловдив и Димчо Петров от ВМРО - БНД.

Старейшините ще избират и състава на постоянните комисии. 
 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?