Следвайте ни

Става достъпна археологията под търговски център на Главната улица

viber icon

Археологическите находки под голям търговски център на Главната улица ще бъдат отворени за пловдивчани и гости на града съвсем скоро. Община Пловдив финализира преговорите с представителите на собствениците от „СС Пропърти“ ООД за територията на групов паметник на културата „Историческа зона Филипопол-Тримонциум-Пловдив” в сградата на Търговски център Star Gallery ( магазин H&M).  

На мястото има открити части от водопровод, акведукт и помещения за жертвоприношения, в които е имало кости от различни животни. Засега обаче разкопките са недостъпни за масовата публика.

Отварянето на достъпа ще стане факт след подписването на договора между Община Пловдив, представлявана от кмета Здравко Димитров и съдружниците във фирма   „СС Пропърти“ ООД -  г-н  Карл Полцхофер и инж. Рудолф на официална церемония в четвъртък в Заседателната зала  на Община Пловдив.

На церемонията ще присъстват още заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?