Следвайте ни

Стартират мащабните ремонти в кв. "Гладно поле" с парите по "Региони в растеж"

viber icon

Паветата на ул. "Лев Толстой" се премахват, ул. "Богомил" стига до Метро

Реконструкция на пътната инфраструктура в  "Гладно  поле" ще започне през юли. Тя се извършва по проект за 11 886 112 лева, ако дотогава се измине тежкият път на съгласуването на документацията. Уличната мрежа се финансира с 9 млн. лева безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Региони в растеж", а останалите средства се осигуряват от общинския бюджет. Според договора, подписан миналата година от кмета Здравко Димитров с МРРБ,  парите трябва да бъдат усвоени за две години и половина. Част от този срок вече е минал, тъй като избраните фирми са подготвяли проекти. 

Зам.-кметът по строителството на община Пловдив Пламен Райчев очаква ремонтите да започнат  до един месец. Обществената поръчка, разделена на три обособени позиции, е възложена на трима изпълнители. Строителните работи се забавиха, защото поръчката е на инженеринг. Фирмите трябваше да направят първо идейните проекти, след това - технически, които изискваха одобрение на всички компетентни институции. 

Инвеститорите, които имат обекти или строят в кв. "Гладно поле", с огромно нетърпение чакат  да започне изграждането на продължението на ул. "Богомил". По проект тя стига до бул. "Санкт Петербург" и също ще е двулентова, но с подземна инфраструктура и осветление вместо сегашния черен път, по който колите вървят през квартала. Продължението ще позволи на инвеститорите по-добро обслужване на сградите и по-лесни транспортни комуникации.  Съществуващата част  на ул. "Богомил" от бул. "Източен"  ще се ремонтира. В проекта е включена рехабилитация на ул. "Радко Димитриев" от кръстовището с ул. "Лев Толстой".  

В началото на август ще започне още един важен пътен обект - разширение на ул. "Даме Груев" за 7,5 млн. лева. Строителите обещават в кратки срокове да представят работен проект за одобрение, след което ще бъде издадено строително разрешение. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Жоро

Жоро

23.06.2021 | 18:58

Да се огледат и площите между техническия университет и блока на "архитектите". Да се изградят поркинги и да се отнимет общинските площи заграбени от "гражданите".

Отговори
1 0
пари,пари...

пари,пари...

23.06.2021 | 15:12

Според написаното парите ще отидат за пространството около и за връзката с хотела на Тотев , а не за кв. Гладно поле !

Отговори
2 0
Гладно поле не е около хотела на Тотеви !

Гладно поле не е около хотела на Тотеви !

23.06.2021 | 12:12

Поизчистете междублоковото пространство в Гладно поле . Погрижете се за градинката при паметника генерал Радко Димитриев . Кажете на Паркови и градини да премахват сухите клони , а не непрекъснато да отсичат дървета . Когато косят тревата , да я косят като хората . Дупките по асфалта след ремонта да изтраят поне една година . Подлеза към квартала запуснат , разрушени плочки .....

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?