4232

Стартира ударно почистване на гробищните паркове

Община Пловдив ще търси външна фирма, която да почисти гробищните паркове в града и да извърши санитарна сеч. Това става ясно от обществената поръчка, публикувана в централизираната система на АОП. 

Обществената поръчка включва премахване на треви (рязане, косене), на храсти (рязане) с храсторез, на дървета и клони (рязане) с моторен трион, на дънери (изкореняване), рязане на клони на дървета с автовишка, раздробяване и извозване на отпадъците.

За целта местната администрация пуска поръчката със съкратени срокове, като заинтересованите фирми ще могат да кандидатстват до 4 юни. За целта пък са отделени 70 хил. лева без ДДС.  

Проверка на "Марица" пък показа, че след обилните дъждове през последните няколко седмици ситуацията в почти всички гробищни паркове е една и съща - растителността напълно е погълнала пътеките между гробовете, пейки и дори цели алеи. Пловдивчани пък коментират в социалните мрежи, че почистването на гробищните паркове трябва да побърза, тъй като след точно месец - на 22 юни, е Черешова задушница и десетки хиляди ще отидат да отдадат почит на починалите си близки.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Прослав

Прослав

22.05.2024 | 12:34

В Прослав трябва санитарна сеч по малкия и тесен път. Няма минаване, толкова е обрасло.

Отговори
8 0
къде ви е кмета?

къде ви е кмета?

22.05.2024 | 13:44

ПРОСЛАВ, дръпнете ушите на кмета, който е избран за вашия район! Паркове и градини наистина не смогват, но и мързелуват 50 % от работниците на терен.

Отговори
3 0
най-после да прочетем

най-после да прочетем

22.05.2024 | 12:27

Най-после да прочетем, че управляващите в Пловдив милеят за отишлите си от този свят! Преди доста години по времето на управлението на Славчо Атанасов имаше някаква дейност по почистване на траурните паркове. След идването на власт на безсмъртния Тотев и сие всичко приключи! За Тотев и шайката която му слугуваше и угаждаше няма памет към починалите! Те се считат за безсмъртни! Дори и да умрат очакват да се превърнат в златни кюлчета, които ще се съхраняват в банков трезор!? Гаврата с изоставяне на поддръжката и редовно почистване та траурните паркове от времето на управлението на Тотев, още дълго ще се помни от живите! Дано сега управляващите да не почистят само видимите входни алеи и полета до порталите! Ад е навред! Ад от избуяла растителност!!! Гробищния парк на Рогошко шосе, трябва да има постоянна бригада за поддръжка на огромната територия! Бригада не от неуки цигани а люде които уважават паметта на починалите! Не на последно място да припомним и събирана с охота такса от един лев на входа на траурните паркове за автомобилите! За какво се харчат парите, не е ясно?

Отговори
12 2
Вили

Вили

22.05.2024 | 14:14

Алеите на Централни гробища се почистват редовно, но за срам на "скърбящите" гробните места са обрасли с треви до пояс. Критикуващите да погледнат първо гробовете на предците си, а след това да се изказват.

Отговори
6 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?