Следвайте ни

Стартира строителството на нова детска градина на ул. "Богомил" СНИМКИ / ВИДЕО

viber icon

Първа копка постави началото на строежа на нова детска градина в източния край на ул. "Богомил" в Пловдив. Очаква се след изграждането на забавачката прага й да прекрачат четири групи деца.

"Искам да честитя празника на децата и да пожелая на всички нас винаги да сме честни и искрени като тях. Преди изборите казахме, че ще има още 12 детски градини и ясли. Вече са 6, така че си изпълняваме ангажимента. Предстои старта и на други инфраструктурни проекти в "Източен", каза градоначалникът Здравко Димитров. А кметът на район "Източен" Иван Стоянов добави, че детската градина ще е от най-съвременен вид.

"Заслужават го живеещите  в "Източен", каза още  кметът на района и обеща всеки ден да следи за извършените дейности по строежа.

Забавачката ще е на два етажа и ще има слънчева инсталация, климатици, централно парно, физкултурен салон и плувен басейн. Зелената площ в двора ще бъде напоявана с поливна система. Всичко това ще струва близо 2 млн. лв. Средствата идват от ОП „Региони в растеж“.

Пред старт е строежът на още три детски градини в Пловдив. До началото на тази учебна година ще приключи основният ремонт на ДГ "Снежанка" и "Перуника" в район "Централен", обясни зам.-кметът  със строителен ресор Пламен Райчев.

До месец ще се направи първа копка на нова детска градина на булевард „Александър Стамболийски“. В „Каменица“ и „Зорница“ също ще се финализират строителните дейности. 

По думите на зам.-кмета с ресор образование Стефан Стоянов около 800 деца в Пловдив са  в детски градини, които се намират в блокове.

„Приоритет ни е да закриваме блоковите детски градини, където няма нужда от тях“, обясни Стоянов. А строежът на нови забавачки ще подпомогне този процес.

 

Снимки Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?