Следвайте ни

Стартира събирането на стари батерии и акумулатори 

viber icon

Тръгна поредната кампания за събиране на стари батерии и акумулатори, която се организира от община Пловдив. До 23 април гражданите ще могат да ги предават на специалното депо в район „Северен” на ул. „Георги Бенев” 4. Батерии и акумулатори ще се събират от 9 до 17 часа всеки ден.

Община Пловдив има изградена система за екологосъобразно събиране, сортиране, съхраняване и предаване за обезвреждането им, чрез съдове, които са разположени на 29 достъпни места в различни части на града.

Те може да си видят на адрес: https://www.plovdiv.bg/item/ecology/waste/специфични-потоци-отпадъци/масово-разпространени-отпадъци/нуба/

Други отпадъци от домакинствата, включително и опасни отпадъци, могат да бъдат предавани на площадката за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата, която се намира в базата на ОП „Чистота“ в район „Южен“ на ул. „Даме Груев“ № 64А, всеки ден от 8:30 до 17:00.

Тежките метали, които се съдържат в негодните за употреба батерии и акумулатори, се натрупват в почвата и водата. Електролитите са токсични за всички водни организми, поради промяна на рН стойността, припомнят от общината. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?