46

Стартира процедурата за пробива под Водната палата в Пловдив

Близо 9,3 млн. с ДДС ще струва новата пътна връзка, която ще е готова най-рано в края на 2023 година

Община Пловдив е обявила обществената поръчка за пробива под колелото на Водната палата. Откритата процедура включва разработването на проектна документация, упражняване на авторски надзор, строителството и изпълнение на СМР. Общата стойност на проекта е 7,7 млн. лева без ДДС (или малко под 9,3 млн. с данък добавена стойност). 

Пробивът ще бъде на две нива и ще служи като безконфликтна връзка между бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“, като ще осигурява непрекъснатост на движението по бул. „Марица – юг“.

Кандидатите да реализират проекта ще могат да подават оферти е 31 декември, а поръчката ще се извърши на принципа на инженеринг. Средствата за дейностите ще дойдат от 40-милионния заем, който Общинския съвет одобри по-рано тази година. 

Срокът, за който ще се изпълняват всички дейности, е 600 дни. За пловдивчани това значи, че новата пътна връзка ще е готова най-рано в края на 2023, или началото на 2024 година, тъй като практиката показва, че тръжните процедури за подобни поръчки често продължават няколко месеца само във фазата по класиране на оферти и избор на изпълнител. Често има и обжалвания и искания за временно спиране към КЗК от недоволните кандидати.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
12 коментара
Дааа

Дааа

02.12.2021 | 14:27

Най-тъпото колело, което един кмет ни остави за спомен.

Отговори
1 3
Ерхан

Ерхан

02.12.2021 | 11:23

едно нещо не ми е ясно от снимката: Ако водача идва от Марица юг и иска да направи десен завой по посока Панаира от къде ще то направи? Ще влезе в кръга отдолу с пяв завой и ще се качи на второто ниво ли?

Отговори
2 4
Иван

Иван

02.12.2021 | 12:47

Отгоре, най-дясна лента. Не влизаш под кръстовището, а се качваш и завиваш.

Отговори
5 0
Пепа Деведжиева

Пепа Деведжиева

02.12.2021 | 11:09

Това е пълна глупост! Първо ще платим глоба от половин милион по ОП Региони в растеж, тъй като не може да се разрушава нищо 5 години, а тук ще има такова нещо. 2. Няма такова задръстване по бул. Марица юг. Аз всяка вечер се прибирам по този булевард и от Щаба на Армията до завоя на колелото се изминава разстоянието в задръстване за 5 мин. 3. Дали някой е наясно какво става вечер когато родителите паркират за да си вземат децата .Знаят ли управляващите, че всички тези "джобове" покрай реката във връзка с прокопаването и изграждането на ново платно ще се унищожат, а има крещяща нужда от места за паркиране? Знаят ли управляващите, че съдебната палата е в съседство и за хората които посещават съда са нужни парко - места? 4 Знаят ли управляващите че за две години ще затапят града покрай този ремонт и тогава града ще изригне, но какво им пука, те вече няма да са на власт. 5. Знаят ли управляващите, че тези 9 милиона няма да стигнат и за да се изолира подпочвените води е сериозна инвестиция и никой не може да каже срещу колко пари и в какви срокове това ще се изгради. 6. Вместо да се излива асфалт отново в центъра на града да се вложат милионите за редица други също нужни неща като например да се довърши бул. Северен, да се завършат отчуждителните процедури и да се изгради двулентов път до Коматево, да се ремонтира Дондуковата градина, да се довърши Зоологическата градиа. Просто ми писна от малоумщини. Защо управляващите не отидат по което време си поискат за да видят какво задръстване става на Глдстон от бул. Васил Априлов и как до бул. Руски пътуваш 20 мин, та седнал да ми говори за 5 минутно задръстване как щял да го разтовари. А, задръстването покрай Тримонциум всяка вечер, него как ще го реши. Вероятно като прокопае тунел в археологията на Пловдив. Това не са знаещи и можещи управленици. Това са алчници за две години да си избият комплексите.

Отговори
7 3
Ерхан

Ерхан

02.12.2021 | 11:20

Кто слушам разсъжденията Ви разбирам защо ДСБ отива към бунището на историята.

Отговори
1 3
ДО ПЕПА ДЕВЕДЖИЕВА

ДО ПЕПА ДЕВЕДЖИЕВА

02.12.2021 | 20:49

Понеже аз съм един от създателите на ДСБ в Пловдив преди много години и съм запазнат с вашия интелект. Той клони към нулата. Вие не разбирате от транспорт и не е хубаво да коменитрате нещо от кето нищо не схващате. Не занам дали има тема от която вие разберате, защото сте уникално тъ.по парче

Отговори
2 0
прост данъкоплатец

прост данъкоплатец

02.12.2021 | 09:19

трябвало е да обяват конкурс за проекно решение с приблизителна количествена сметка и остойностяване , пък след това да търсят изпълнител. Конкурса за инженеринг е голям капан и ще има да берат много ядове защото купуват котка в чувал..

Отговори
6 2
прост данъкоплатец

прост данъкоплатец

02.12.2021 | 09:16

Интересно как разбраха колко ще струва кръстовището като нямат проект! Или просто са си казали кой може да ми направи едно кръстовищенце за някакви парички2

Отговори
9 2
Т ъпи и упорити

Т ъпи и упорити

02.12.2021 | 08:49

Не бе отдавна - още с откриването на въпросното кръстовище критиките бяха мнооого. Но ината на маминия и хунтата МУ бе уникален. Ето, че за кратко време, живота отхвърли това недоразумение. Но похарчените /и откраднати/ пари няма да се върнат. До кога общината ще финансира глупости, за които се теглят заеми? Всеки кмет е оставил своите "паметници" и е останал ненаказан. До кога прокуратурата ще си затваря очите за н екадърния Тотев?

Отговори
10 2
Инициативен комитет

Инициативен комитет

02.12.2021 | 08:41

Пловдивчани сме твърдо против, да махнете Тотьовото колело. То е една от забележителностите на Пловдив! Даже статуя с фонтан на Тотьо щяхме да слагаме, та да се помни кой е измислил това чудо на инженерната мисъл за 1 000 000 лв! Искаме си задръстванията от Брезовско Шосе до тунела! А най-голямата атракция е, когато някой джигит се засили и кацне по средата на тово архитектурно арт произведение.

Отговори
9 1
Димо

Димо

02.12.2021 | 08:40

Защо кметовете на ГЕРБ имат фериш точно към това кръстовище

Отговори
11 1
Драган

Драган

02.12.2021 | 08:30

Браво.Всяко подобно съоръжение е плюс за Пловдив

Отговори
4 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?