Следвайте ни

Старт на отоплителния сезон! EVN пуска парното

viber icon

EVN Топлофикация стартира отоплителния сезон в Пловдив на 2 ноември - понеделник. Подаването на  топлинна енергия ще става поетапно, съобразно нормативната уредба -  детски и здравни заведения, училища и други учебни заведения, обществени и стопански и на края жилищни сгради. 

От компанията напомнят, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания, да се обърнат към своя топлинен счетоводител.

В случай, че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици.  

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

30.10.2020 | 19:50

Може да е жега, парното се пуска, смях!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?