71

Старият град грейна с детски рисунки и кукли СНИМКИ

Улица в Стария град грейна с цветни рисунки и произведения от малчугани по време на "Панорама на детското творчество", която се провежда за 23 -ти път.  Темата тази година е "Вълшебните багри на природата". Пъстрото събитие с участие на талантливи деца от цялата страна, е подарък за малчуганите, жителите и гостите на град Пловдив от сдружение "Духовно огледало“.

В зоната около къщата с постоянната експозиция на Златю Бояджиев днес звучаха изпълнения на детски духов оркестър "Джуниър бенд".

 

В ателиетата по приложно изкуство на открито деца рисуваха и показаха свои неща, направени в арт работилниците. 

Най-малките участници в творческите ателиета бяха от ДГ "Брезичка" от София. Гостите успяха да видят и прочутите кукли от царевична шума, направени от децата на Куртово Конаре и Стамболийски. За 24 май те посетиха Македония, където се представиха с  изработените от тях от царевична шума букви.  

Арт работилничката на децата от Севлиево пък изработи цветни чадърчета, с които днес бе украсено пространството в Стария град. Децата от Асеновград рисуваха върху стъкло, а творците от Първомай показаха рисувани яйца.

"Панорама на детското творчество“ 2022 се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, програма "Еразъм +" на ЕС и Център за развитие на човешките ресурси. Тя е част от програмата на традиционния "Празник на детето в Стария град“, организиран от ОИ "Старинен Пловдив“.

Снимки от Наташа Манева 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?