Следвайте ни

Старейшините гласуват допълнителни пари за превозвачите

viber icon

Местният парламент гласува на сесията утре отпускане на допълнителна субсидия на превозвачите в градския транспорт в Пловдив. Това ще бъде регламентирано чрез сключване на допълнително споразумение. Парите ще дойдат от националния бюджет.

До тук се стигна след настояване на транспортния бизнес за по-голяма субсидия. В мотивите от общината пишат, че по този начин ще се осигури равнопоставеност между отделните оператори, което към момента не е така. Причината е, че договорите с превозвачите са подписване по различно време.

Другият мотив на на кмета Здравко Димитров да се сключат допълнителни споразумения с превозвачите е писмо от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщеният. В него ресорното ведомство информирало градската администрация, че за 2019 г. разполагаемият финансов ресурс е позволил покриване на 41.82% от държавната субсидия във всички общини в страната. В резултат лимитът за община Пловдив е бил променен на 3 321 951 лв. Предложението не е разглеждано в постоянните комисии към ОбС и влиза като извънредна точка в дневния ред.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?