Следвайте ни

Станимир Шаламанов: Отказах се да оценявам дърветата, там не бива да се строи

viber icon

"Марица" откри ландшафтния архитект, който е бил ангажиран да извърши фитосанитарна експертиза на растителността в частния имот между бул. "Марица юг" и "Весела". Оказа се, че това е Станимир Шаламанов, който е бил потърсен за услугата от архитекта, който подготвя проекта за кооперацията на "Инджовстрой" ЕООД. Експертизата се прави преди разчистването на терена и е задължителна, преди да се предприемат каквито и да било строителни дейности.

 

Шаламанов отказал поръчката.

 

"Отидох на място да видя за какво става реч. Поговорих с хората, които ми разказаха историята на имота. Притеснени са, че в междублоковото пространство ще се строи пететажна кооперация. Отказах работата, защото считам, че парцелът е тесен и застрояването му между блоковете и новите детски площадки е неправилно. Тук не бива да се строи", коментира вчера за "Марица"  ландшафтният архитект. 

 

Станимир Шаламанов е известен в Пловдив като защитник на зелените площи. През 2013 г.   той заедно с екип от експерти беше подготвил програма за развитие, поддържане и опазване на зелената система в Пловдив. Голямото му разочарование е, че тази програма не се изпълнява и че зелените площи намаляват, особено в жилищните квартали. 

 

На въпрос защо е отказал поръчката за градинката на ул. "Весела" ландшафтният архитект каза: "Не всичко в живота е пари".

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?