Следвайте ни

Срещу 800 евро за квадрат живееш в кал и мръсотия

Ние сме най тъмната и най-кална улица в града - такова нещо няма и в циганската махала! С тези думи посрещат гостите си живеещите на ул. „Чавдар войвода” в "Кършияка". Малката улица в района на новотела е събрала около себе си цяла редица скъпи кооперации. И откакто са завършени, тя тъне в кал, наводнява се при всеки дъжд и е тъмна. Пловдивчанинът Крум Крумов продал панелен апартамент в края на града, за да си купи нов тук преди 10 години. Още тогава квадратният метър на имота му е бил над 800 евро. „Броихме сума пари за жилище и получихме това! При дъжд газим в кал, когато е сухо, дишаме прах. Нощно време в тъмното трошим глави и крака в дупките! А сме в един от най-скъпите райони на града”, казва г-н Крумов.

30 метра от малката улица е покрита с бетонни плочки. Наклонът им е такъв, че след дъжд от едната страна винаги има локва. Отпуснали ги от кметството на „Северен” след 10 години писма до институциите. Искали решение още по времето на Ина Филипова. Останалата част хем няма осветление, хем дупките са толкова дълбоки, че след дъждовете тази година зевзеците вадели въдици и ги мятали в тях. „Когато поправяха магистралата миналата година, молихме да ни дадат от натрошения асфалт - да покрием калната част с дупките. Не стана”, припомня Крумов.  

Зам.-кметът на „Северен” Калоян Георгиев обеща да види с временно изпълняващия длъжността кмет Лариса Кътова какво може да се направи по проблема. „Ако е възможно, още тази година ще нахвърляме чакъл или поне натрошен асфалт”, каза той.

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?