Следвайте ни

Среднощен екшън пред дюнерджийница в "Тракия"

Нервният пловдивчанин се скарал с друг купувач, а после и със служителите

Глоба в размер на 100 лева ще трябва да плати пловдивчанин, разбил една от хладилните витрини на популярна дюнерджийница в район „Тракия“. За действията си той бил арестуван, а глобата вече е потвърдена от Районния съд.

Екшънът се разиграл през нощта срещу 27 януари. Тогава нарушителят бил в района на заведението за бързо хранене „Алекс“ до Форума в "Тракия" и чакал за нощно похапване.

Там между агресора и друг клиент се разразил скандал. Започнала размяна на реплики, а малко по-късно пререканията прераснали в бой. На помощ се притекли двама от служителите на заведението, които успели да разтърват мъжете.

Веднага след това нарушителят започнал да псува и дюнерджиите. Тъй като нямало как да скочи на всички, той излял агресията си върху една от витрините за безалкохолни напитки, която съборил на земята. На мястото пристигнал повиканият екип на Пето районно, които задържали мъжа и му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

Миналата седмица нервакът беше изправен пред съда. Експертиза показала, че щетите от повреждането на стъклопакета на витрината възлизат на около 300 лева, а счупените бутилки в нея са за около 19 лева. Пред Темида мъжът изразил съжаление за стореното и признал вината си.

Тъй като той съдействал на пристигналите на мястото полицаи, магистратите преценили, че не е нужно да го задържат в ареста, а следва да му бъде наложена само глоба - в минимален размер.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?