1553
Следвайте ни

Срам за Пловдив - тротинетките захвърлени като боклук СНИМКИ

viber icon

Откакто електрическите тротинетки стъпиха в Пловдив като алтернативен превоз, нищо хубаво не ги е споходило. Не, причината не е в тях - те са или поне бяха за известно време, здрави и работещи, и в движение. Ден след ден, една по една, тротинетките бяха подложени на разстрел от мощната пушка на човешката култура.


Тротинетки бяха хвърляни в реката, счупени на три, разфасовани като донори на органи, зарязвани в храсти, по средата на пътя или някъде по велоалеите.

Днес репортер на "Марица" се натъкна на още няколко тротинетки, захвърлени до кошчета или насред тротоари, като употребени салфетки.

Отношението към ел. возилата под наем е на принципа "като не е мое, какво ми пука", както с много други неща в града.


Проблемът е двупосочен. Щом това се случва, значи някой го позволява. Няма никакъв контрол върху това какво се случва с тротинетките. Единствената взета мярка е срещу кражба, тъй като местоположението им е ясно във всеки един момент. Но брутализма срещу тях остава в графа "е, какво да направя сега". С това темпо тротинетките ще изчезнат напълно от Пловдив до месеци. Но отношението показва и нуждата от тях. Щом пловдивчани не искат, ще си вземат довиждане.

Още по-големият проблем - няма правила за управляващите тротинетките и те фучат където им падне, с каквато скорост могат максимално да развият. А кой следи за спазването на правилата? Май е същият този, който пази тротинетките да останат цели и непокътнати. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

възмутените

възмутените

17.10.2021 | 18:32

В България вече дори няма и градски кенефи.

Отговори
2 0
Еме

Еме

17.10.2021 | 11:27

Пловдиив се напълни със селени от цялата страна и то най тъпите . Къде са виждали тротинетки , искат да видят какво ее това чудо което ги движи , без магаре отпред . Прост народ бедна държава .

Отговори
5 0
мафия

мафия

17.10.2021 | 09:09

Ако някой с такава тротинетка блъсне възрастен или дете, кой носи отговорност? Каква е административната уредба за тях? Къде могат да се движат? С каква скорост? Кой може да ги ползва? Трябва ли да има документ за правоспособност? Трябва ли да има каска? Дори за велосипедите се изисква да се спазват правила!

Отговори
10 1
Съвет И късмет

Съвет И късмет

16.10.2021 | 23:27

Дедо Качвай се бърже на туртинетката и беж към обетованата подредена и васинирана ти майка Израел Тук Дедо нямаш бъдеще Ще си идеш в някоя канавка мърцина не разбран от тъмните балкански субекти Спасявай чифутска лой и сланина доде е време да не стане барбекю

Отговори
4 7
Точно така

Точно така

17.10.2021 | 07:55

Бегай от тая кочина населена с Българопитеци отдалечаваща се все повече от нормалния свят. Много лош материал!

Отговори
4 2
Крайно време е

Крайно време е

16.10.2021 | 22:08

Тия глупости да изчезват от Пловдив . Всеки 0лигофрен ги кара , карат по улиците , предпоставки са за ПТП , а колко дрогирани и пиянки се качват на тях .

Отговори
19 5
до Крайно време

до Крайно време

17.10.2021 | 15:30

Присъединявам се към коментара!Пешеходците се движат в индианска нишка!Аман от тротинетки и колелета!

Отговори
2 1
Айди Чау туртинетки и други чифутски подметки

Айди Чау туртинетки и други чифутски подметки

16.10.2021 | 22:05

Не е срам Тва е Густо Густо майна Филибето Чифутите да си събират туртинетките и партакешите И файрум У Израел ги чакат високо надървени арабски туртунетки строени да ги обслужат и много ред дисциплина и щастие във вид милиард ваксини

Отговори
4 14
Шалом

Шалом

17.10.2021 | 07:57

Пак ли докопа интернет ? Днес минава ли визитация ?

Отговори
5 0
Дедо

Дедо

16.10.2021 | 20:37

Нашенеца за нищо не става,утайка и ниска първобитна класа. Става само да бере зелки на къра в Англия и да чисти вецета на Пакита и чернокожи-тза толкова му стига багажа и интелекта. Заслужава си съдбата и битието!

Отговори
25 3
Верно е

Верно е

17.10.2021 | 08:00

От Словения до където и да идеш в Европа всички кенефи ги чистят горди Българи . Ама нищо де , срамна работа няма .

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?