Следвайте ни

Срам и позор! Мъртъв щъркел виси два дни в Прослав СНИМКА

viber icon

Безжизненото тяло на малък щъркел е висяло два дни от гнездото му в пловдивския квартал „Прослав“, алармира читател на „Марица“. Тялото е забелязано в обедните часове на 19 юни на гнездото на кръстовището на улица „23-ти Септември“ с „Дъга“. Екип на електроразпределителното дружество е бил повикан на място, но е установил, че птицата не е загинала в резултат на допир с високо напрежение. 

„Възможно е малкият щъркел да е ял отровена храна – мишка или нещо друго. Но храната се носи от големия и от нея се дава на всички щъркелчета. Ако  е била отровена, всички щяха да са мъртви. Някой е гръмнал щъркелчето с въздушна пушка и се е покрил. Кварталът не се слави с особена любов към животните“, се посочва в сигнала. 

Тялото му е премахнато тихомълком в късните следобедни часове на 20 юни, незнайно от кого и как. 

Щъркеловото гнездо е един от символите на квартала. Ежегодно, още преди първа пролет, щъркелите пристигат, пооправят гнездото си и създават поколение.  

В България белият щъркел е приоритетен за опазване вид, защитен на територията на цялата страна.При установяване на нарушител, той се наказва със солена глоба. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?