Следвайте ни

Спукана тръба потопи булевард в Пловдив, отбиха движението СНИМКИ

viber icon

Стара етернитова тръба сдаде багажа и предизвика наводнение по бул. „Васил Априлов“, видя репортер на „Марица“. Огромната авария е точно срещу ул. „Паганини“, преди кръстовището с бул. „Шести септември“. Районът е в калища, вижда се и насъбралата се вода. Мястото е сигнализирано и движението се отбива в лявата лента. Повечето шофьори умело я избягват и се престрояват, но някой се забиват точно зад багера на ВиК и сами си създават главоболия.

ВиК бригада от шест души се бори с проблема от сутринта. Мястото на аварията бе изкопано, а стара тръба сменена с нова ПВЦ. Преди минути дупката бе засипана и заравнена, като предстои външна фирма да я асфалтира. Работниците коментираха, че това ще се случи след седмица или две, а до тогава ще бъде само чакълирана и е възможно отново да бъде проблем за шофьорите. 

В сигнал до медията ни се посочва, че аварията на бул. „Васил Априлов“ е още от снощи. Вечерта живущите наоколо са останали без вода, а рано тази сутрин е вече е бил факт и потоп, който се изливал в шахтите. 

„Всяка година има поне по 5 пробива в участъка на бул. „Васил Априлов“ от магазин "Шкода" до кръстовището с бул. „Шести септември". По пътното платно са видими десетките кръпки на асфалта в цитирания участък. Редовно се копае, за да се отстранява теч. Поне 5-8 дни през годината живущите в този район са без вода. Докога ще търпим престъпното нехайство и грабеж? Кой поема разходите за поредния теч?“, пита читателят ни. 

Очаква се до минути живеещите в района на аварията вече да имат питейна вода. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Стоичков

Стоичков

13.01.2021 | 18:10

Преди 4г.повишиха цената на кубик вода с 40ст./шоково/защото имали план в следващите 3г.да подменят старата инфраструктура.Освен че отчитат печалба нищо съществено не се е случило.От 01.01.2021.пак поискаха увеличение и какво получаваме,аварии след аварии,ДО КОГА ще се копае на едни и същи места и само кърпят течовете,а след тях дупки и ядове за шофьорите.

Отговори
3 1
винаги под шапката на ГЕРБ - Пловдив

винаги под шапката на ГЕРБ - Пловдив

13.01.2021 | 15:00

Не само с ВИК е така. Траурна дейност в Пловдив оставя бурени по-2 метра цяло лято да виреят в гробищния парк на Рогошко шосе. ЧИСТЯТ САМО РАЙОНА ВИДИМ ОТ ПОРТАЛА! Коритата на чешмите са запушени от години и вода се лее, лее в същия парк. Паркове и градини, отново са не ориентирани. Масово по кръстовищата в града има израснали дървета и храсти, които пречат на пешеходци и шофьори. Предпоставка за поредната трагедия. Клони на дървета висят навред от оградите на къщи и предприятия и закриват тротоарите. СЛАБ ГЕРБ ПЛОВДИВ ! СЛАБ, НО УМЕЛО КРАДЛИВ!

Отговори
5 2
Знаещия

Знаещия

13.01.2021 | 14:28

За да работиш в ВИК, не се иска ценс...попълваш декларация че си член и си лоялен към Бойко и партията и почваш на хранилката !!! ТОВА е ИСИНАТА за ВИК ПЛОВДИВ !!!

Отговори
6 2
---*

---*

13.01.2021 | 14:37

На Партията - вярност, на народа - чиста вода!

Отговори
6 2
винаги там

винаги там

13.01.2021 | 14:20

Пак ли там! Не ги е срам от ВиК да не го ремонтират трайно и качествено! Само са се наредили едни хрантутници на Г€РБ, нищоправници

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?