49

Спукана тръба наводнява избите на блок в Пловдив

Съседи от блок на ул. "Пере Тошев" 54 от края на миналата седмица са с подгизнали мазета. „Има спукана тръба в тревната площ наблизо и водата от нея се излива директно в избените помещения“, разказаха пред „Марица“ потърпевшите.

Още в първия ден на аварията – петък, хората сигнализирали на ВиК. „Трудно се свързахме, но все пак към 21.30 часа вечерта приеха сигнала“, разказва Трифон Трифонов. Оттогава до днес или четири дни по-късно, реакция няма. Водата се лее от спуканата тръба и мокри стените на блока, който е с шест входа. В крайна сметка, в понеделник отговорникът на ВиК за района отговорил, че ще бъдат обслужени „когато им дойде реда“. 

По-късно от ръководството на ВиК ЕООД потвърдиха, че сигналът е приет и се обработва, но наистина трябва време, защото приоритизират задачите по спешност. Припомняме, че точно миналия петък спукан магистрален водопровод на улица „Владая“ създаде проблеми с водозахранването в целия град, при това не само по високите етажи.

От водното дружество се ангажираха, че ще изпратят екип на мястото още утре сутрин.

Съседите от блока на ул. „Пере Тошев“ обаче се питат кой плаща за водата, която се разхищава под терасите им и кой ще носи отговорност, ако се компрометира конструкцията на сградата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Грозната и дърта секретарка със средно

Грозната и дърта секретарка със средно

13.02.2024 | 17:43

Кичука е пълен с панелки и счупени къщи!

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?