46

Спукан водомер подлуди Певческото дружество в Пловдив

Спукан водомер докара нов финансов проблем за Пловдивско певческо дружество „Ангел Букурещлиев”. Формацията, която е една от най-старите културни институции в града, е репетирала цял зима в Дома на културата с разрешението на директора на операта Нина Найденова.

„Ние не можем да си отоплим сградата, стената ни към скалата на тепето се рони като тебешир и затова търсим други зали за репетиции”, уточни бившият председател на дружеството Таня Константинова.

Преди два месеца се оказало, че водомерът в избата се е спукал и за зимата е изхабена вода за 1500 лева.

Това не е единственият финансов удар към легендарния хор – от 2016 година той дължи близо 5000 лева за данък сгради. Те също не са изплатени.

Сегашният председател на дружеството д-р Борис Мирчев все още не ходил във ВиК, за да опита да се договори за натрупаната сметка.

Преди седмица стана ясно, че проектът за 4 концерта до края на годината на формацията е одобрен за финансиране по Компонент 3. Концертите са безплатни и от тях не се очакват приходи.

„Възможно е да потърсим начин за платени концерти извън Пловдив”, обясни д-р Мирчев. Новият диригент Илиян Тиганев е успял да увеличи с 10 души състава и той вече е 35 хористи.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?