Следвайте ни

Спортът стана златен: Пет лева за тренировка, 4 за достъп до залите

Родителите с нова подписка срещу бариерата на ул. "Ясна поляна" - не паркираме до Гребната, само оставяме и си взимаме децата

viber icon

Родители стягат подписка срещу общинска администрация заради платения вход към спортните зали на Гребната база. Става въпрос за бариерата на ул. "Ясна поляна", където таксата е 2 лева. Трябва да платим парите, за да стигнем до залите, да оставим детето на тренировка и след час и половина да броим нови 2 лева, за да си ги приберем. Дотук разходът ни е 4 лева, а самата тренировка струва 5 лева, посочват разгневените родители.

Така спортът на подрастващите в Пловдив става златен, ядосват се те. Не са съгласни да плащат таксата, тъй като де факто не ползват паркинга. 


Залите по спортна гимнастика, баскетбол, както и тенис кортовете ежедневно се посещават от стотици деца. Някои от по-активните имат по четири тренировки седмично, което означава, че само за такса вход и изход отиват 16 лева. По-пестеливите родители оставят децата си на бариерата и те отиват сами до залите, но това невинаги е най-добрият вариант заради капризите на времето.

В края на тренировките някои са изпотени, други пък взимат душ там и лесно могат да настинат, коментират от родителския актив.

За платения вход към спортните зали се знаеше отдавна. През зимата родителите успяха да извоюват да оставят и взимат децата си безплатно, но от началото на май месец бариерата вече е безпощадна и всяко влизане и излизане се таксува с по 2 лева. Няма ли как да се издаде някакъв вид транзитна карта, която да ни дава няколко минути време да стигнем до залите и после да излезем. Нямаме никакво намерение да паркираме точно до залата, за да си плащаме за това, недоумяват възрастните.


Зная за проблема на хората, посочи шефът на общинско предприятие "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов. Неведнъж съм разговарял с недоволните и през зимните месеци им разрешихме да влизат и излизат безплатно от зоната точно за да запазим здравето на децата. Няма как да удовлетворим искането, бариерата е сложена там, за да се създаде ред в района на Гребната база, допълни и зам.-кметът по Транспорт, обществен ред и сигурност Златин Велев.

Многократно се е стигало до кавги между шофьори кой кого затапил и при маневриране по улица "Ясна поляна". Лятото е сезон, в който желаещите да посетят Гребния канал са много повече от наличния капацитет, и затова трябва да се въведе строг пропусквателен режим, каза още Златин Велев. Решението е гласувано на Общинска сесия. 

 


Има вариант, но скъп


Едно от възможните решения е родителите да се разделят с по 20 лева месечно, за да получат свободен достъп до цялата Гребна база. Това обаче прави годишен разход от допълнителни 240 лева, без да броим цената на тренировките.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Дедо Пинто

17.05.2019 | 22:52

Това са идеите на любимият ви кмет. В целият град бариери и сини зони и на всякъде бирници. Пред блока парко местата и се заплащат, абе с една дума описвам положението е ГЕРБ - -е ерас- тко.

Отговори
0 1

1912

14.05.2019 | 22:00

Има начин-както е на Четвъртък пазара или на Билла в кичука,ама няКОЙ явно е много алчен.

Отговори
3 1

Дон Кихот

14.05.2019 | 20:29

Алчни кондоми сте вие, с желание да се се сноша с майките ви... Това е, заради цензурата, иначе е ясно какво ми е на ума и устата...

Отговори
4 5

Иван

14.05.2019 | 20:27

Ще се счупите ли ако извървите пеша 200м? А децата ви?

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?