Следвайте ни

Спор за сътворението на света прекъсна дебат в Общинския съвет

viber icon

Спор за сътворението на света се завихри в Общинския съвет по време на днешната сесия. Така дебатите по Годишната програма на Община Пловдив за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2021 г. бяха прекратени по искане на Йордан Илиев от ГЕРБ. Той настоя за 10-минутна почивка, защото, по думите му, бил „зашеметен от края на света“. 

По време на обсъжданията Николай Радев от БСП се обърна към старейшините: „Разбирам, че групата на ДБ смятат, че Общинският съвет започва с влизането им в него, но г-н Георгиев, преди 3 мандата бяхме в коалиция и тогава се възстановиха 3 поливни системи“.

Веселина Александрова от ДБ контрира, че не смята, че Общинския съвет започва с тях, но те са поставили началото на този, в който трябва да има дебат. Именно тя беше и първата съветничка, която взе думата „Общината е рекордьор по брой паметници на културата, които предвиждаме за продажба“, отбеляза Александрова. Затова и предложи от програмата да отпаднат част от тях. Става дума за тези, които се намират на улиците "Бетовен", "Руски" , "Железарска", "Опълченска", "Антим I". Според нея от програмата трябва да бъде изваден и имотът на ул. "Кръстьо Раковски", който на предишна сесия беше внесен за продажба, но оттеглен. Става дума за  малък терен зад мола. На негово място Александрова предлага да се построи ясла.

 Йордан Иванов пък подчерта, че градът се нуждае от вторични градски центрове. Освен това предложи концесията на ул. "Младежка" да отпадне.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?