Следвайте ни

СПОКОЙНО! Прасета все пак ще има

viber icon

Макар кметът Иван Тотев да обяви намерението си да направи кулинарен празник пред общината с две печени прасета за „социален експеримент”, транжировката все пак ще се състои в Пловдив на 26 декември.

Мястото обаче ще е друго – дворът на Старческия дом „Свети Василий” на Коматевско шосе. Това обяви зам.-кметът по културата и туризма на Александър Държиков.

Пътуващият кулинарен театър на Ути Бъчваров ще започне транжировката в 09.00 часа. Празникът ще продължи до 15.00 следобед, като на него могат да пристъстват всички пловдивчани.

За старите хора от дома ще бъде изнесен нагледен урок как се вият сърми.

„След като оповестихме идеята вчера, десет пловдивски фирми обещаха да дадат за празника лютеница, кисели краставички вино и каквото още е необходимо”, обясни Държиков.

Той подчерта, че никой не възнамерава да коли на място живи животни – свинското ще дойде в готово за рязане на пържоли вид.

"Пътуващият кулинарен театър на Ути Бъчваров е една известна институция. Самият Ути е уважаван от мен човек - не знам защо се вдигна такава олелия след изказвавето на кмета, който е прочут с чувството си за хумор", каза Държиков.

Според китайския календар настъпващата 2019 е Годината на свинята. /Марица.бг

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?