Спирки с телефони, факс и интернет

Фирма от Бургас иска да отърве Пловдив от резила с грозните и счупени заслони

Край на резила с грозните и счупени автобусни спирки предлага да сложи бизнесменът от Бургас Петър Баев, управител на фирма „Ти Ай Ком". Офертата му, изпратена на кмета Славчо Атанасов на 5 октомври е предизвикателство към местната власт, която се мае и се чуди какво да прави с разбитите заслони. Повечето от спирките са дадени на концесия през 2002 г., но и до днес са в безобразно състояние. Концесионерът - фирма „Елиза 99" прибира наеми за павилионите и сергиите на спирките. А фирма „Алфатекс", която по договор с общината има ангажимент да изработи новите заслони, дори ще получи от градския бюджет 200 000 лева обезщетение с решение на Общинския съвет. Ситуацията е повече от нелепа.

Бизнесменът от Бургас е готов да инвестира в спирките минимум 3 милиона лева.

Той ще обнови заслоните и изгради на тях телеинфоцентрове. Това са кабинки с площ 15,6 квадратни метра, в които граждани ще могат да телефонират до всички точки на страната и света, да имат неограничен достъп до интернет, да копират и разпечатат документ, да ползват факс и информация за хотели, театри, галерии, музеи, да си купят вестници. Центровете ще бъдат обзаведени с необходимата техника, като това няма да струва абсолютно нищо на общината, каза за „Марица" Петър Баев. Той е изпратил в общината и идеен архитектурен проект, като предвижда заслоните да са удобни, с ергономични седалки и място за инвалидна количка. Всяка спирка денонощно ще се охранява от две видеокамери, а центровете ще обслужват гражданите до 22 часа вечерта. Гражданите ще имат полза заради удобството и сигурността, а общината ще реши голям проблем с обслужването, а също така ще получава наем или годишна такса, обясни Петър Баев. Той е готов да участва в конкурса за концесия или в публично -частно партньорство с общината.

Бургазлията е научил за проблема със спирките в Пловдив от предаването „Господари на ефира". Чакам да ме поканят на разговор и да направя пред градската управа мултимедийна презентация, каза бизнесменът. В общината засега мълчат за офертата, защото не смеят да развалят старата и безрезултатна концесия.

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Силвия Баева

Силвия Баева

27.10.2009 | 19:52

Всичко това ще бъде факт,ако естествено на този преуспял бизнесмен му бъде предоставена тази възможност!!! Така че лично аз ще стискам палци да успее и да се надяваме че в близко бъдеще ще сме по информирани ... все пак сме в 21 век :)))

Отговори
0 0
3

3

26.10.2009 | 14:45

Прекалено хубаво звучи за да е истина.

Отговори
0 0
А.Караиванов

А.Караиванов

26.10.2009 | 12:32

Браво на бургазлията. В София на много спирки можеш дори да разбереш, след колко минути ще дойде трамвая. А в Пловдив се наложи да обясня на гости, че трябва да са екстрасенси, за да резберат кои автобуси минават през спирките. Да не говорим къде отиват!!! Да не говорим, че да откриеш, къде са спирките, трябва да си Джеймс Бонд. Славчо, след като се свърза с болшевиките и вече е в опозиция, най-вероятно го е ударил на печалбарство. От доста време нямаме късмет с кметове - ма чак пък такова! Спирките на градския транспорт са лицето на града - каквото лицето - такъв и кмета.

Отговори
0 0
1

1

26.10.2009 | 11:27

Нестига че пари няма да дават ами и седят и се вайкат и се чудят...Славчо,Славчо направи вече нещо добро за града

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?