Следвайте ни

Спират утре движението по част от бул. "Копривщица"

viber icon

Западната част на бул. "Копривщица" в отсечката между ул. "Коматевско шосе" и бул. "Пещерско шосе" се затваря за движение на моторни превозни средства на 2 юли (петък) за периода от 09:00 до 14:00 часа. Това съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта".

Временното ограничение е във връзка с изпълнение на проекта за подмяна на съществуващи водопроводи по бул. "Христо Ботев", ул. "Коматевско шосе" и бул. "Копривщица".

На бул. "Копривщица" ще  се свързва новият чугунен водопровод с този под жп линията, обясни главният инженер на фирмата - изпълнител "Драгиев и ко" Валентин Алексиев.  Тръбите са големи, дълги 6 метра и  няма как тази връзка да се осъществи, без да се спре движението в цялото западно платно, каза още инж. Алексиев.

Само една лента е затворена за трафика на Коматевско шосе, но ограничението  доведе до километрични колони покрай Младежкия хълм почти от гарата до бул. "Никола Вапцаров". Опашките се точеха през целия ден, а ситуацията се превърна  в драматична в час пик. Проблемът се задълбочи заради спукан стар водопровод. Строителите обясниха, че нямат нищо общо с аварията. 

За отстраняването й, което е ангажимент на В и К, трябва да затворят цялото платно на Коматевско шосе  под надлеза в посока бул. "Никола Вапцаров".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

не е така

не е така

01.07.2021 | 20:48

на Коматевско шосе са затворени две ленти. Не говорете невярни неща.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?