Следвайте ни

Спират строеж на паркинги  до "Лайпциг" и в "Тракия"

viber icon

Община Пловдив засега няма да провежда процедурите за строителство на  два многоетажни паркинги на ул. "Любен Каравелов" до хотел "Лайпциг" и в "Тракия", започнати в предишния мандат.

"Най-напред трябва да осигурим бюджетни средства за детски градини, ясли, ремонт на улици, особено в кварталите. Не виждам необходимост от многоетажен паркинг на ул. "Любен Каравелов" , защото мол "Марково тепе" разполага с подземен паркинг за 400 коли и ако построим още един, предимно ще го ползват  гостите на хотел "Лайпциг", обясни кметът Здравко Димитров.

По проект, възложен от бившия кмет, сградата на бившата общинска поликлиника ДКЦ - 6 се събаря и на нейно място се вдига гараж на няколко нива.  С тази цел преди една година целият персонал на ДКЦ - 6 беше преместен в сградата на МБАЛ "Св. Мина", въпреки че преди това всички помещения в поликлиниката бяха основно ремонтирани.

Спряно е и искането за заем от Фонда за фондовете, предприето от бившата градска управа. Общината искаше кредит за около 13 млн. лева за строеж на многоетажни паркинги и ремонт на подлеза на Чифте баня.

На снимката: Персоналът на ДКЦ - 6 се изнесе миналата година от сградата на ул. "Любен Каравелов", за да бъде съборена и на нейно място да се вдигне паркинг

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?