Следвайте ни

Спират паркирането пред детска градина с нова зеленина

viber icon

Унищожената зелена площ пред детска градина „Славей“ на ул. „Полковник Сава Муткуров“ ще бъде възстановена. Това заяви директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев след проверка по сигнали на граждани.

В момента мястото е безогледно отъпкано от постоянно паркиращи автомобили, но с поставянето на подходящи преградни елементи скоро достъпът им ще бъде затруднен. 

Още тази сутрин започна обработката на терена.  Предстои обогатяване с хумусна почва за засаждане на подходяща растителност, която да служи като естествена зелена бариера пред колите. Нови пейки и кошчета за отпадъци ще се поставят отпред. Наесен се предвижда да бъдат засадени нови дървета и храсти.

Междувременно екипи на „Градини и паркове“ ще премахнат паразитна растителност, а пред директорката на ДГ „Славей“ Любка Биволарска директорът Козарев обеща да оформят короните на огромните дървета в двора на градината, след като децата излязат във ваканция.

По спешност идната седмица ще бъде отрязано голямо дърво от вида софора, тъй като в основата му се е образувала голяма хралупа, има опасност да падне и да нанесе щети.

На проверката присъства и гражданският активист Асен Костов, който също е сигнализирал за проблема с превзетата от автомобили зелена площ. Веселин Козарев е категоричен, че от общинското предприятие реагират на всяко предложение или сигнал от граждани.

Телефонът на „Градини и паркове“ е 032/624 301. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?