Следвайте ни

Спипаха 9 пътника без маски при проверка на 137 автобуса в Пловдив

viber icon

Девет предупредителни протокола са съставили служителите на "Общинска полиция" във връзка с изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за носене на маски в градския транспорт в Пловдив. Това съобщи началникът на сектора главен инспектор Костадин Костов.

Проверките са продължили през целия вчерашен ден по всички линии в 137 автобуса.
"Маските са задължителни за пътниците, шофьорите и кондукторите, както и правилното им носене, така че да обхващат носа и устата. Трябва да ги носят за своя безопасност и за тази на околните," заяви Костов.

По думите му по-голямата част от гражданите знаят и изпълняват указанията за спазване на мерките срещу разпространението на COVID 19. Тези от тях, които не носят лични предпазни средства, биват сваляни от автобусите. 

Директорът на ОП "Организация и контрол по транспорта"  е изпратил писмо до всички фирми превозвачи за спазване на указанията на Министерството на здравеопазването и за засилена дезинфекция на автобусите.

Проверките на общинските полицаи ще продължат и в следващите дни, съгласно заповедта на кмета на Пловдив Здравко Димитров, която регламентира ежедневни проверки в масовия градския транспорт за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Община Пловдив призовава гражданите да бъдат дисциплинирани и да носят маски в затворени пространства, да дезинфекцират ръцете си и да спазват дистанция.

 

Пловдив,маски,транспорт,автобуси
Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Стоева

Стоева

12.07.2020 | 10:16

А колко шофьори и кондуктори хванаха? Те с привилегии ли са? И защо преграждат автобусите с въженца, все едно са тяхна собственост? Кой най-накрая ще въведе някакъв ред в "Градски транспорт"?

Отговори
1 0
Фен

Фен

11.07.2020 | 14:44

Не само че не се носят маски от кондуктори,шофьори и повечето пътници,а самите автобуси са безобразно мръсни и едва ли ...дезинфекцирани.Пловдив е града с най-лошите транспорт.

Отговори
4 0
Ковидчо:

Ковидчо:

11.07.2020 | 11:27

Ей тая граматика, бе... пътниЦИ, драги новинари - все пак са одушевени "предмети"?!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?