Следвайте ни

Спешно кърпят дупките за зимата

viber icon

Най-малко 300 000 лева са необходими за запълване на дупките в Пловдив, за да не си трошим колите през зимата. Специалистите по районите са огледали старите и износени настилки, за да представят прогнозните сметки в Общината. Задачата за подготовката за студения сезон е поставена на райкметовете  от градоначалника Здравко Димитров. 

За аварийни ремонти в „Централен“ са нужни 60 000 лева. „Проблемните участъци не са много и искаме да закърпим улиците още сега, докато работят асфалтовите бази“, обясни кметът на района Георги Стаменов. Той допълни, че през зимата ремонтите струват по-скъпо, тъй като тогава дупките се обработват със студена смес и при това на двойна цена в сравнение с горещия асфалт, който може да се използва при плюсови температури.

Кметът на „Източен“ Иван Стоянов е поискал от общинския бюджет 50 000 лева за кръпки, а колегата му от „Тракия“ Костадин Димитров - 40 000. Най-зле са улиците в „Южен“, където постоянно се отварят кратери, дори и на такива възлови булеварди като „Никола Вапцаров“ и „Александър Стамболийски“. В най-критично състояние е ул. „Даме Груев“, чийто паваж е хлътнал на много места и каменните блокчета се разместват. Две дълбоки дупки зеят отново, след безброй кърпежи, и на ул. "Кукуш"  до автогара "Родопи".

Районните кметове до 25 ноември трябва да представят прогнозни разчети за разходите и списъци с обекти, които искат да се изпълнят през следващата година.  В Община Пловдив ще преценят кои от тях да бъдат включени в бюджета за 2020 г.

 

 
Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?