Следвайте ни

Спазват ли се мерките в големите хранителни вериги на Пловдив

viber icon

Спазват ли се мерките за безопасност в големите хипермаркети след въвеждането на новите ограничения? Репортерската ни проверка показва, че масово пловдивчани се стремят да спазват разстояние един от друг, докато пазаруват в големите вериги магазини. Проверката ни се проведе в обедните часове, които не са толкова натоварени. И все пак хората са доста, но явно не толкова, че да се налага пропускателен режим от охраната на входа.

Прави впечатление, че изключения има на касите, където редиците не са разредени на метър и половина между всеки един човек, както и на витрините, в които продавач трябва да подаде избрания продукт.

В коридорите, където придвижването зависи само и единствено от купувачите, нещата стоят по-различно. Както преди, така и сега, в големите вериги магазини не работят всички каси – нещо, за което мнозина купувачи бленуват, за да се избегнат дългите чакания по опашки и струпване. 

Други пък са недоволни, че доста големи магазини, които не са хранителни, а за домашни потреби техника и играчки работят, макар продуктите вътре да не са от първа необходимост. Пловдивчани за пореден път поставят въпроса за избирателния принцип – тука има, тука няма. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Граждани

Граждани

30.11.2020 | 15:34

Защо затвориха моловете ,а "Джъмбо" работи? Знаете ли какво е там? Никакъв пропускателен режим,стотици хора са г.ъз до г.ъз вътре. И точно това е дразнещото. Защо има мерки за някой,а за друг не.Същото е в големите строителни магазини. Защо останафа огворени всички магазини,които не са от първа необходимост? В тези обекти има разхождащи се и отново струпване. Ако ще са мерки,да бъдат както трябва.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?