965
Следвайте ни

Спасяват с Биг Брадър „Столипиново“ от незаконните сметища 

viber icon

Нова стъпка в битката с незаконните сметища в пловдивския квартал "Столипиново" предприема общината. Там редовно се появяват камари от боклуци на произволбни места. Само за последните две седмици при поредните извънредни акции са извозени над 310 тона отпадъци, събрани от такива нерегламентирани сметища.

„Ще бъде поставено видеонаблюдение на петте входно-изходни артерии на квартала, за да се осъществи контрол на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в района.“ Това заяви зам.-кметът Анести Тимчев по време на работна среща за качеството на въздуха. На нея присъстваха още кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, директорът на Дирекция „Екология и управление на отпадъците” Вяра Колева, директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев, директорът на ОП "Чистота" Димитър Георгиев, директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев, служители на полицията и пожарната. 

„Важно е генерираният боклук не само да се почиства, но да се направи генерална превенция срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци“, коментира кметът на район „Източен“ Иван Стоянов. По думите му данните от АИС „Каменица“ показват, че нивата на фини прахови частици се покачват най-много в часовия диапазон между 20:00 ч. и 02:00 – 03:00 ч., когато най-често се изгарят отпадъци в района. 
 
На срещата стана ясно, че поетапно ще бъдат предприети стъпки, с които да се подобри качеството на въздуха в града.  Ето какви са те:
 
Ще бъдат извършвани проверки на всички пунктове за предаване на излезли от употреба автомобилни гуми, за да се провери дали това се случва регламентирано. Ще се следи дали пунктовете имат договор с лицензирана фирма за предаване, на кого предават и в кой ден се извършва това. 

На срещата беше направено предложение и за увеличение на щата на ОП „Общинска охрана“ с минимум 3 обходни двойки, които да осигуряват контрол на входно-изходните артерии на квартал „Столипиново“ и да налагат санкции на нарушителите.

Предвижда се да бъдат увеличени и машиносмените на „Чистота“ за район „Източен“ с камиони, които да са с по-голяма вместимост. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хахаха

Хахаха

21.09.2021 | 15:53

Яко с камери ще борите тези патладжани да не замърсяват . Прости**** общинари . Камерите ще бъдат или счупени , или откраднати .

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?