Следвайте ни

Спасиха от застрояване междублоково пространство в „Западен“

viber icon

Теренът в  "Западен", от който беше съборена  старата сграда на детска градина "Мир", се превръща в един от най-популярните паркове в района.

Хората, които живеят в квартала между бул. "Шести септември" и ул. "Владивосток", се опасяваха, че големите красиви дървета ще бъдат изсечени, а  междублоковото пространство ще се застрои, както се случва от години в целия град. 

Кметът на "Западен"  Димитър Колев удържа на думата, че теренът няма да се застроява,  и въпреки ограничените средства в общинския бюджет между блоковете вече са монтирани  нова детска площадка и фитнес уреди. Изградени са пясъчници за децата, има алеи, пейки и кошчета за смет. Под дебелата сянка е пълно с деца.  Нито едно от здравите дървета не е отрязано, а оформянето на парка  продължава -  ще има видеокамери и сцена на открито, за да могат децата да се забавляват. 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?