Следвайте ни

Спартак Николов се бетонира във ВиК Пловдив

viber icon

Шест години Спартак Николов, който е сред верните кадри на ГЕРБ, ръководи ВиК - Пловдив с договор за управление, а от 9 септември миналата година - с допълнително споразумение до провеждането на официален конкурс от МРРБ. Той беше заплануван  и обявен още в края на 2019 година заедно с конкурси за управители на още няколко ВиК дружества в страната. Самият Николов подаде документи и се стягаше да влезе в състезанието за още един 3-годишен мандат. Изненадващо обаче, със заповед на вече бившия министър Петя Аврамова, този за Пловдив беше прекратен. Въпреки настойчивите въпроси на „Марица” за причината с какво пловдивското водно дружество е по-специално, отговори не получихме.

Така се изтъркаля още година и половина, в която нито качеството на водата в Пловдив се подобри, нито авариите и разхищението на ресурс намаляха, а хората продължиха да плащат надписани сметки заради нередовно засичане на водомери. Междувременно пък ВиК Пловдив ЕООД се вля в Български ВиК холдинг.

През цялото време Николов работеше в абсолютен комфорт, тъй като беше пръв приятел на бившия кмет Иван Тотев. С приближения си кръг направи поредица от имотни сделки на безценица все на хубави места в града, за които „Марица” нееднократно писа, но нито една институция не се самосезира.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ина

ина

21.05.2021 | 11:54

Тоз господин Николов отдавна трябваше да бъде сменен.Нито водата ни е качествена нито поддръжката а още повече и сметките набъбват от време навреме, но това не по вина инкасаторите а на тез приближени до него ,които командват на тези които въвеждат данните. Моля за проверка в ВИК пловдив

Отговори
5 1
ВреМЕ е за Ала бала

ВреМЕ е за Ала бала

21.05.2021 | 10:25

Водата е абсолютна тиня , ежедневни аваРии за да ги работят негУвите фирми, Министърка ру--шве--ти, приятели То -тев и имоти на безЦе--ница Мирише на прокУ--ратура и бай Ставри

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?