Следвайте ни

Софийски консорциум взе поръчка за 100 млн. на ВиК в Пловдив

viber icon

„Еко проект - Пловдив” ще строи чакания от 30 години Южен обходен колектор с европейски пари

Консорциум „Еко проект - Пловдив”, съставен от три фирми, две от които софийски, ще прекарва Южен обходен колектор в „Христо Смирненски” и "Кючук Париж"  по европейския проект, финансиран по ОП „Околна среда”. Търгът е проведен във ВиК - Пловдив от комисията начело с прочулия се около злополучния Транспортен проект на Пловдив Борислав Кръстев. "Еко проект - Пловдив" печели с цена малко под прогнозната. Състезанието всъщност бе с един кон, защото другите четирима кандидати бяха отстранени.

Обществената поръчка  „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводната мрежа в Пловдив” се  финансира по ОП „Околна среда”. Обявената  прогнозна цена беше  81 856 996 лева без ДДС, а ДЗЗД „Еко проект - Пловдив” я спечели за 81,5 млн. лева.

В  консорциума  участват софийските фирми

 „Интерхолд” ЕООД и „Тес Кънстракшън груп” ЕООД,

чиято основна дейност е строителство и инвестиции, а също така „ВиК Инфраструктурно проектиране” от Бургас, специализирана във ВиК  проектиране.  

„Интерхолд” е регистрирано през 2012 г. с капитал 3000 лева със седалище в апартамент на жилищен блок на бул. „България” в столицата. Едноличният собственик на фирмата е Десислав Герданов, който е син на бившия кмет на Копривщица Генчо Герданов. 

Вторият партньор в консорциума фирма „Тес Кънстръкшън груп”  е учредена през 2017 г. също в София с капитал 100 лева и управител Теодор Серафимов, който няма други дружества. Същата фирма кандидатства за строеж на социални жилища в Пловдив с европейски средства, но беше класирана на четвърто място  и в момента

обжалва търга  пред КЗК.

Проектът е от изключителна важност за Пловдив  Колекторът трябва да поема канализационните и дъждовни води в тази част на града, включително от Беломорски и Остромила. Колекторът ще се прекарва от Пещерско шосе, ще минава по ул. „Царевец” и под жп линията, ще излиза на ул. „Модър” и по бул. „Александър Стамболийски”  ще стига до ул. „Нестор Абаджиев” и „Тракия”, за да се свърже с Пречиствателна станция. 

Проектът, който включва и подмяна на водопровод в район "Южен", ще се изпълнява на инженеринг, което означава, че в най-оптимистичен случай  реалното строителство ще започне през лятото или есента.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

До тотев ,всъщност трола нали

До тотев ,всъщност трола нали

30.12.2020 | 15:56

Тотев не те е срам да лъжеш наглецо.Точно ти пълнеше гушата с поръчки на червеното пр..асе.Той от Славчо нищо не получи.Затова на всички кметски избори те подпомагаше.И спри да фир..каш и се др..усаш.че пак си на черешата ,като се вижда какви гл..упости пля..мпаш.

Отговори
4 1
Нищо ново под слънцето!

Нищо ново под слънцето!

30.12.2020 | 11:26

Софийски са само адресите! Няма как хиените да изтърват килепира! Те вземат властта само за това да прибират комисионни, като за последно! Пак инжинеринг пак изпитана схема за кражба и то в особено големи размери!

Отговори
7 2
Така ще е

Така ще е

30.12.2020 | 12:40

Докато има некомпетентни възложотели.Опростенческото мислене е налице.

Отговори
2 2
Нали

Нали

30.12.2020 | 15:21

И как според вас става тази кражба в особено големи размери? Обществените поръчки от такива размери се гледат под лупа от прокуратура и медии! Затова са обществени поръчки и законът е строг при печеленето и изпълнението! Или когато Славчо Атанасов подаряваше обекти за изпълнение на фирмите на Гергов, всичко беше кристално чисто а сега се краде? От над 10 години, такива като вас единственото което правите е когато се появи информация, че нещо се прави, да се изсeрете от долу с "ми те крадът"! Приличате на зли кучета вързани под дъжда в някой селски двор, гладни, мокри, мизерни и скимтящи от злоба!

Отговори
2 5
Ами

Ами

30.12.2020 | 10:56

Здравчето къде е. Как е изтървала такъв келепир и голям пай.

Отговори
8 2
Пловдивски дюлгер

Пловдивски дюлгер

30.12.2020 | 09:37

Дано да е вярно , защото пловдивските строители само разкалват улиците и месеци наред нищо...

Отговори
0 4
ДОК

ДОК

30.12.2020 | 08:24

Блатото се възпроизвежда, докато днешният " суверен" блее.

Отговори
9 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?