Следвайте ни

Софиянци превърнаха Небет тепе в къмпинг СНИМКИ

viber icon

Две софийски семейства с палатки превърнаха цитаделата на древния Филипопол – Небет тепе, в къмпинг. Столичаните са опънали двете палатки на малка поляна отстрани на терена, където са най-древните останки на тракийската Евмолпия.

Десетки туристи минаваха край къмпингарите, които бяха изкарали част от екипировката си на тревата. 

Не знаем дали е разрешено да се къмпингува тук, но със сигурност не е забранено, заяви уверено един от спящите в палатките. 

Небет тепе е част от архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“. Той е създаден през 1956 година и обхваща трихълмието Джамбаз тепе, Таксим тепе и Небет тепе с площ от около 3,5 квадратни километра. 

Стотици гости на града се качиха на върха за да се порадват на невероятната гледка към всички части на Пловдив. Мястото е покрито с макове и зелена трева. 

Туристки от Великобритания се проснаха на тревата сред руините на 3200 години, все едно са на пикник в Хайд парк. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

ПЛОВДИВ

ПЛОВДИВ

23.05.2021 | 17:55

Селяндури от шопскоо, еее няма такава селяния, изживяват се на модерни номади. Ми да идат така да полегат на един от седемте хълма на Рим, около Колизеума... Да разпънат палатка там, що не.

Отговори
11 0
Яшара

Яшара

23.05.2021 | 13:52

къв е проблема опънали палатки гюро не взивили скалите да си построи хотел нещо да му се е слуило?

Отговори
1 14
Котка

Котка

23.05.2021 | 14:11

Проблемът, патладжанче, е че ще оакат наоколо, щото едва ли си носят веце. А, вярно, за вашите това не е никакъв проблем.

Отговори
17 1
Куче

Куче

23.05.2021 | 17:36

А ти видя ли че са наакали та знаеш какво ще направят. Хората живеят свободно навсякъде, това че са легнали на тревата не е нещо лошо. А ако няма тоалетни в парка, говори вече лошо за града и хората които го управляват. Защото и да си от града пак може да ти се доака.

Отговори
1 8
Абе

Абе

23.05.2021 | 21:23

Има едни "хора", дето живеят свободно навсякъде...и деца раждат в парка, и шатри разпъват. На Яшара родата, сигурно и ти си от тях.

Отговори
2 0
Жоро

Жоро

23.05.2021 | 13:43

Росен Саръмов може да поназнайва английски, но определено е незапознат с живота в Англия, където е прието при слънчево време всички да сядат и лягат по всяка тревна площ (не е необходимо да си в Хайд парк, но Росен само за този парк е чувал) без някой да ги гони и обявява за “проснали се“.

Отговори
11 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?