Следвайте ни

София реши ще има ли бариери на пловдивските тепета

viber icon

Поставянето на бариери на Данов хълм, Бунарджика и Младежкия хълм е съгласувано в края на миналата седмица с НИНКН. Оттам са дали зелена светлина за поставянето им. 

„Когато бъде приет бюджетът на общината ще може да се възлагат различни строително-монтажни работи и те да бъдат поставени. Виждаме, че има доста недисциплинирани шофьори. В бъдеще изключение за качване по тепетата ще се прави само за специализираните автомобили – на „Чистота“, на „Градини и паркове“ и на общинска охрана“, каза кметът на „Централен“ Георги Стаменов. 

За в бъдеще само тези служители ще имат ключ за катинара на бариерите. Те ще са обикновени  – дебела тръба с катинар и без никакви специални механизми.

Ще се търси най-здравата и най-евтината конструкция. Ако в рамките на година-две, тя не оцелее може да се подмени с по-модерна. 

Съоръженията ще бъдат реализирани още тази година. Ако бъдат гласувани исканите от кмета Стаменов 500 000 лева за тепетата ще започне и укрепване и фугиране на подпорни стени и шапките над тях. 

Междувременно сдружение „Аз обичам Пловдив“ събра за два дни 190 подписа с искане да се постави бариера на Бунарджика. 

В подписката много пловдивчани пишат, че са стигали едва ли не до физически сблъсъци с недисциплинирани шофьори, които са тръгнали с коли към върха на хълма.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Шеметчко

Шеметчко

15.02.2021 | 21:45

Крайно време е помаците да спрат да си спират таралясниците по тепетата. Като нямате пари за гараж, какво го дирите тука :D

Отговори
2 0
Нали

Нали

15.02.2021 | 18:04

Знаете ли защо ул. "Отец Паисий", половината е с квадратни а другата половина с правоъгълни павета? Защото, когато пренареждаха настилката и се предвиждаше паветата да бъдат уеднаквени, от същият този институт изпратиха един от гейдружинката на Славчо Атанасов, който дори не е пловдивчанин, да промени проекта по време на започната работа, точно когато Тотев беше в Америка! Явно и той много "начетен" (сигурно и той е изчел един вагон книги), защото доводът му да направи тази поразия, беше, че много обичал да пие кафе в Пловдив! Валери Симеонов добре направи, че изрита карловският от НФСБ, но славчовите хюмнета си остават внедрени на важни позиции и къде законно, къде не, могат да влияят на развитието на града!

Отговори
3 2
Юлия

Юлия

15.02.2021 | 16:53

Там е реботата, че възрастните хора не се изкачват с автомобили, а кретат колкото и докъдето могат. Тези с автомобилите и в тоалетната ходят с тях. Обикновено са млади нахакани господа. Така, че подкрепям идеята за бариерите. Колите вече и по главите ни ходят.

Отговори
9 0
Ели

Ели

15.02.2021 | 16:41

Това че 190 живущи по тепетата не искат да им се пречи не Означава че трябва да бъдат заключени. И без друго синята зона расте като ламя и без друго става все по трудно да се добереш до центъра, сега пък и тепетата. И аз не искам по нашата малка уличка да хвърчат коли само защото на нея се намира входа на голям супермаркет и преди години имаше блъснат жена. Така че претендиращи те за тишина и удобство, по кротко. Освен всичко останало, дали трябва да се застрояват хълмовете на Пловдив с нови и все по огромни кооперации. А като решават много лесно че ще ги заключите, дали помислихте за възрастните, за болните хора, които освен с кола няма как да се качат, не важното е че имало подписка, ама че тя не отразява мнението на пловдивчани а само на една твърде малка и заинтересована част, това за общината не е от значение..

Отговори
4 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?