Следвайте ни

Софийски боклук за Асеновград

viber icon

Възможността част от репарирания и балиран столичен боклук да тръгне и към Асеновград от вчера е още по-реална. Старейшините взеха решение да се създаде комисия от всички политсили в ОбС и експерти, която да прецизира състоянието на депо „Капсида" и колко външен отпадък може да се поеме. Имаме капацитет за над милион и двеста хиляди тона и шанс да получим сериозна сума като компенсация.

Това предложи на сесията съветникът от БСП Манол Генов. Асеновград предлага още по-ниска цена на депониране за външни общини - 12 лева на тон, и от вчера още една община след Първомай, Садово вече ще вози сметта си до Асеновград. В късния следобед от среща с премиера Борисов и екоминистъра Нона Караджова се върна и градоначалникът д-р Христо Грудев. Нито дума по този проблем - за депониране на столичния отпадък не съм отварял, заяви пред „Марица" той. Кметът обаче не скри позицията си, че Асеновград само ще спечели, ако получи милиони като компенсация. Това го решават обаче съветниците.

На следващата сесия през октомври е твърде възможно подобно решение като оферта към столична община вече да е факт. Това е и шанс Асеновград да влезе в списъка на 55-те одобрени регионални депа, след като близо десет от тях изобщо нямат и проектна готовност.

Старейшините не успяха да подминат и конфуза с липсата на читав кантар на входа на сметището на общината. Той може да отчита до двадесет тона, а всеки влязъл камион е с повече от този товар, призна вицекметът инж. Стоян Димитров. Затова всяка община сама ще си тегли на тръгване към Асеновград сметта, а домакините ще вярват на честни очи, признаха общинарите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?