Следвайте ни

Собственикът на съборената знакова къща: Щеше сама да падне

„Проливните дъждове подкопаха стените на къщите и тя щеше сама да падне”, заяви за „Марица” Светослав Митов, собственик на съборената сграда ул. „Гладстон” 12.

Той разказа, че двуетажната къща е строена през 1910 г. По времето на соца е използвана за детска градина, а след реституцията четвърт век е била необитаема. Била на гредоред. Светослав Митов купил имота с нотариален акт от 24 октомври 2017 г. „Повече от години ми отне да съгласувам проекта с Националния институт за недвижимо културно наследство, а след това и с Община Пловдив. Къщата е паметник на културата и ще я възстановя с автентичната фасада и с всички старинни архитектурни елементи, както е била проектирана от Йосиф Шнитер”, увери Митов.

Собственикът допълни, че е готов да плати глоба, ако такава му бъде наложена.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (3)

капан

16.06.2019 | 13:13
1 1

а защо не я стопанисваш....Като си мърльо дай я на кмета Ралев знаеш ли какви мангизи падат??!! който не може да стопанисва да се отнемат имоти или дя си ги продават на добри стопани .прокарвайте закон и това е ....ега ти капаните дето дебнат от всякъде......

ха-ха

16.06.2019 | 06:50
2 1

Колкото възстановиха Тютюневите складове, толкова и този паметник ще се възстанови. Ей, на маймуни ни направиха с тези елементарни постановки.

и защо не я поправи навреме или планът беше да и помогнем да падне

15.06.2019 | 21:17
5 1

И какво точно ще възстановиш бе, перко, нали няма да има никаква стойност, камо ли историческа...какво ви става бе хора, съсипвате Пловдив с алчните си и преходни въжделения, за сметка на всички и всичко!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?