Следвайте ни

Собственикът на съборената знакова къща: Щеше сама да падне

„Проливните дъждове подкопаха стените на къщите и тя щеше сама да падне”, заяви за „Марица” Светослав Митов, собственик на съборената сграда ул. „Гладстон” 12.

Той разказа, че двуетажната къща е строена през 1910 г. По времето на соца е използвана за детска градина, а след реституцията четвърт век е била необитаема. Била на гредоред. Светослав Митов купил имота с нотариален акт от 24 октомври 2017 г. „Повече от години ми отне да съгласувам проекта с Националния институт за недвижимо културно наследство, а след това и с Община Пловдив. Къщата е паметник на културата и ще я възстановя с автентичната фасада и с всички старинни архитектурни елементи, както е била проектирана от Йосиф Шнитер”, увери Митов.

Собственикът допълни, че е готов да плати глоба, ако такава му бъде наложена.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (3)

капан

16.06.2019 | 13:13
1 1

а защо не я стопанисваш....Като си мърльо дай я на кмета Ралев знаеш ли какви мангизи падат??!! който не може да стопанисва да се отнемат имоти или дя си ги продават на добри стопани .прокарвайте закон и това е ....ега ти капаните дето дебнат от всякъде......

ха-ха

16.06.2019 | 06:50
2 1

Колкото възстановиха Тютюневите складове, толкова и този паметник ще се възстанови. Ей, на маймуни ни направиха с тези елементарни постановки.

и защо не я поправи навреме или планът беше да и помогнем да падне

15.06.2019 | 21:17
5 1

И какво точно ще възстановиш бе, перко, нали няма да има никаква стойност, камо ли историческа...какво ви става бе хора, съсипвате Пловдив с алчните си и преходни въжделения, за сметка на всички и всичко!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?