Следвайте ни

Собственикът на потрошеното волво: Вината не е на общината

Собственикът на волвото, което днес  бе смляно от паднало дърво на улица „Балчик“ около 10:30 часа, няма да търси обезщетение от общината.

„Не съм фен на общината, но в случая нямат вина за падналото дърво. Не сме подавали сигнали и те да не са реагирали. Не мога черното не мога да кажа бяло“, каза Красимир.

Той твърди, че въпросното дърво е паднало от само себе си и никой не е очаквал да се изкърти, тъй като е издържало на бури, вятър и дъждове и не е имало индикации. Плочките по тротоара също не са били повдигнати от корените на акацията.

Когато дървото падноло, Красимир Шипков е отивал към мол „Марково тепе“ да се разходи. Негов съсед от улица „Балчик“ го извикал да му съобщи за неприятната случка.  При откъртването от земята  дървото е паднало върху автомобила „Волво“, но се е опряло на оградата на отсрещната къща на улицата. Благодарение на това е смачката само лявата част , счупено е стъклото на вратата и огледалото.

„Най-важното е, че няма пострадали граждани. Предметите и тенекиите се оправят, но важен е човешкият живот“, каза с усмивка Шипков, пред репортери на „Марица“.

„Вероятно тежестта  от разцъфналите клони на акацията е причината, за да падне. Не сме приемали сигнали досега “, казват служители на ОП „Паркове и градини“.

Екип на Пожарната се е отзовал пръв в рамките на само 3 минути, а след това са реагирали и от „Паркове и градини“.
 
 

Мирослава Атмаджова

Редактор - marica.bg

Мирослава Атмаджова е завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като копирайтър в голяма IT компания. Част е от екипа на „Марица“ от 2017 г.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (4)

охо

21.05.2019 | 11:27
1 1

7 преписки имаше со районното кметство за едно дърво - нищо. Дойдоха шепа лелки тогава(комисия) и казаха, че това дърво са отгледали от клечка и си е добре. А беше 15-16 м високо и колкото къща широко. При един мокър сняг стовари грамаден клон на платното и ... бай-бай - Гражданска защита се разпореди.

Пловдивчанин

20.05.2019 | 16:05
1 0

Подкрепям Ви господин Чераджийски! В карето между булевард" Руски", булевард "Марица юг", булевард "Шести септември" и булевард "Цар Борис Трети Обединител" има доста опасни дървета. Дано някой ФАКТОР го прочете това и се САМОСЕЗИРАТ.

КОКО

20.05.2019 | 14:05
8 0

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ ОБЩИНАТА НЯМА ВИНА И ЧЕ ПОСТОЯННО ТРЯБВА ДА И СИГНАЛИЗИРАМЕ!! тРАДИЦИОННО Е КОГАТО Я СИГНАЛИЗИРАМЕ ТЯ ИЗОБЩО ДА НЕ РЕАГИРА ИЛИ АКО ВЪОБЩЕ РЕАГИРА Е СЛЕД НЯКОЛКО НАПОМКИ И ПИСАНЕ В МЕДИИТЕ!! ТАКА, ЧЕ ОБЩИНАТА Е ДЛЪЖНА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ЦЯЛОСТТА И ЗДРАВИНАТА НА ДЪРВЕТАТА! АЗ БИХ ПОСЪВЕТВАЛ ТОЗИ "ДОБРОЖЕЛАТЕЛЕН" ГРАЖДАНИНИ ДА СИ ИСКА ОБЕЗЩЕТЕТИЕ ОТ ОБЩИНАТА А ПЪК ТЯ ЩЕ СЕ ОБЯСНЯВА , ЧЕ ТОВА СА ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!!! АМИ ТОГАВА НЕКА ОБЩЕНАТА ОТ ТОЗИ МОМЕНТ ДА БЪДЕ СИГНАЛИЗИРАНА ЗА ВСИЧКИ ДЪРВЕТА КОИТО ЕВЕНТУАЛНО МОГАТ ДА ПАДНАТ!!!

СВЕТЛОЗАР ЧЕРАДЖИЙСКИ

20.05.2019 | 12:33
7 0

ПОДАЛ СЪМ СИГНАЛ ЗА ОПАСНО ДЪРВО НА УЛ ЮРИ ВЕНЕЛИН ДО АГ ПО ХРАНИТЕ ,АКО ПАДНЕ ЩЕ УБИЕ ДЕЦАТА ОТ ДГ НЕЗАБРАВКА, НЕ ВИЖДАМ РЕАКЦИЯ НА ОБЩИНАТА ВЕЧЕ 1 ГОДИНА

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?