965
Следвайте ни

Собственикът на ПИМК дава на съд общински съветник от ДБ за клевета

viber icon

Собственикът на ПИМК Илиян Филипов обяви, че ще съди общинския съветник от „Демократична България” Йордан Иванов, защото по време на днешната сесия на местния парламент нарече фирмата му „приближена до кмета”. Другата представителка на ДБ Веселина Александрова пък заяви по време на дебатите,  че „само споменаването на фирмата буди съмнения”. Причина за изказванията стана внесеното предложение за замяна на имот между общината и дружеството „Ей Ди Макс строй”с управител Илиян Филипов.Илиян Филипов влезе в спор и с общинската съветничка от ДБ Веселина Александрова

„За първи път съм на общинска сесия и съм разочарован от това, което виждам в залата. Единственото, което тази партия „Да, България” прави, е да спира и да провокира работата на Община Пловдив. Йордан Иванов си позволи да прави внушения за фирмата ПИМК, която няма нищо общо с имотни сделки, както и каза, че „ съм бил приближен до кмета”. За това ще се видим с него в съда, за да си плати за уронването на имиджа ми и  доброто име, с което се ползвам”, категоричен беше Филипов.

Отговорът на общинският съветник Йордан Иванов беше лаконичен „Кметът на Пловдив се е докарал до там, че само като му споменеш името и искат да те съдят“. Той добави, че по-късно ще изпрати и официална позиция до медиите. 

Припомняме, че на сесията беше предложено компанията „Ей Ди Макс строй” да даде на Община Пловдив имот с приблизителна площ от 390 кв.м за улична регулация на бул. „Дунав”. В замяна градските власти трябваше да дадат идеални части, които се равняват на около 150 кв.м на имот, който е в съсобственост с фирмата.  

„Не разбирам как може, когато даваш нещо на общината, от ДБ да намират начин да кажат, че не било за обществото. Ако не го дадем, утре, то ще трябва да се плати за отчуждение с парите на данъкоплатците”,  възмути се  бизнесменът Илиян Филипов.

Предложението в крайна сметка беше прието, като единствено съветниците от „Демократична България“ бяха против. 

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Тъч

Тъч

13.10.2021 | 21:16

Брово Илиане ,наври ги където им е мястото . Освен дапрсвят мръсно друхо немогат . Но не се учудвам ,като знам кой е начело : Рада дълбокото гърло .

Отговори
4 8
Най-после "честен" човек

Най-после "честен" човек

13.10.2021 | 19:08

Значи да си „ приближен до кмета” уронва имиджа и доброто име? Ашкулсун Иване! Ашкулсун Филипов!

Отговори
15 0
Пенко

Пенко

13.10.2021 | 18:47

Не съм фен на Христо Иванов, който виси на дувара на Боко, но е абсолютно вярно за близките отношения на фирмите на ПИМК с властта.Хората вече забравиха за трагедията с детето на един мургав министър на транспорта от ГЕРБ, който сега е банкер в Солун.За тези, които не знаят, моторната шейна с която стана белята е на този "независим" Илиан. Задават ли си гражданите въпроса кой може да си копае, зарива по всяко време на натоварен път, без разрешение, без регулация на движението. Ако не вярвате, минете по пътя покрай Зоологическата градина /на ТОТЕВ/ и ще разберете за какво става въпрос.Няма такава държава, няма такъв народ, няма такова общинско управление , като в Пловдив.

Отговори
20 1
Батко

Батко

13.10.2021 | 17:23

Е все едно не е вярно :D

Отговори
13 1
Габи

Габи

13.10.2021 | 17:06

Рибата мирише от главата. От устата на вожда Христо Иванов излизат само клевети и интриги.

Отговори
8 23
Разлика

Разлика

13.10.2021 | 20:15

Йордан Иванов е от ДСБ, а Христо Иванов от ДАБГ. Правите ли разлика ?

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?