Следвайте ни

Собственикът на „Малката Марица”: Това е удар от конкурент, ще обжалвам всички актове

viber icon

Ресторант „Малката Марица” не е работил снощи, когато полицията влезе в заведението. Ние правихме live-ове, така както сме ги правели през цялото време на ограничителните мерки. Това означава, че екип от диджеи, танцьорки, певец, осветител и други приемат и изпълняват онлайн поздрави за наши клиенти, разказа за marica.bg съсобственикът ресторанта Тихомир Монев.

Поздравите са безплатни, но има и опция „за почерпка”, когато клиентите могат да преведат по желание малка сума пари за персонала по банкова сметка, обясни той. 

При полицейския щурм в 22.40 снощи в заведението е имало общо 13 човека, сред които три танцьорки, двама диджея, певец и певица и технически екип. Тоест, ние сме спазили заповедта на здравния министър да не се събират повече от 15 души в затворено помещение, посочи още Тихомир Монев.

Отнесли са обаче 11 акта за липса на предпазни маски на хората вътре, а единият музикант е бил и без лична карта в себе си.

Ще обжалвам всички актове, защото съм сигурен, че това е удар от конкурент, категоричен е ресторантьорът.

По думите му това не било първото „подливане на вода” – още когато заведенията можеха да работят при строги мерки, няколко пъти са им правили проверки за отстоянията между масите и за висока музика. Аз лично съм мерил с метър разстоянието, а „високата музика” бе замерена от проверяващите на „ухо”, без специален апарат, категоричен е съсобственикът. 

Фирмата, която стопанисва ресторанта, не е могла да се класира за държавно подпомагане по мярката 60:40, понеже е от  ноември месец и няма история. Опитахме само с 24-те лева за персонала, но там нещата стават много бавно и тромаво, коментира Монeв. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Хело

Хело

16.01.2021 | 19:21

Здравейте, циркаджии!

Отговори
13 0
Големият кораб

Големият кораб

16.01.2021 | 19:11

А в другия ресторант са били рибари. Ловили са риба, live в онлайн надпревара и са се поздравявали с песни и танци от "Малката Марица".

Отговори
18 1
ДОК

ДОК

16.01.2021 | 18:24

Безсрамието е начин на живот, при т. н. бизнесмени. Повечето. Моралът наложенен от Главният Пинокио на Републиката, все още, е остро заразен и лечението му иска, хирургически похвати. .

Отговори
16 3
Милка

Милка

16.01.2021 | 18:06

Ти знаеш ли как да си напишеш жалбата , щял да обжалва.

Отговори
18 2
Милка

Милка

16.01.2021 | 18:04

Пръдли и пръдльовци , щял да обжалва .Ти знаеш ли как да си напишеш жалбата , чичка??

Отговори
22 2
Смешници

Смешници

16.01.2021 | 17:20

Престанете да плачкате бе . Все някой ви е виновен. Казано е ЗАТВОРЕНИ ЗАВЕДЕНИЯ Кое не разбрахте. Прави лайф от вкъщи Всеки може да каже че прави лайф - мастър клас за готвачи , еротични танци на иво и тн. Ай стига оправдания . Всеки се оправдава . Ма тва било ма онова било . ЗАТВОРЕНИ КОЕ НЕ РАЗБРАХТЕ

Отговори
39 4
Да бе да....

Да бе да....

16.01.2021 | 16:34

Чакаме държавата да помага ... А не можело понеже фирмата била от ноември... Какво ли е станало с предишната??? Дали случайно не е забравила да плаща данъци, задлъжняла е със сериозна сума към държавната хазна и не е продадена на поредния ц.........ин.НЯма такова нещо бъркате се...Това не е поредния нагъл помак, който прави пари за сметка на нормалните граждани, че и иска още да смуче от така наречените "помощи за бизнеса"....

Отговори
30 5
USA

USA

16.01.2021 | 15:54

Не да обжалваш а да СЪДИШ бе, авер! Включително и Бойко Борисов който ти досъсипа бизнеса с това зловещо изказване.

Отговори
11 28

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?