Собствениците: Бул. „Руски" - прав като писта

При разширението се получава визуална измама, 7-етажната кооперация няма да пречи на шофьорите, твърди арх. Георги Селенски

Булевард „Руски" ще стане прав като писта след разширението - това твърдят собствениците на 7-етажната кооперация, която разбуни духовете в Пловдив. Крайно време е да спре тормозът около къщата ни, защото тя по никакъв начин не пречи нито на разширението, нито на шофьорите, които ще карат по обновения булевард, заявиха Мария и Пенка Кордови.

Съмненията за далавера с имота са абсурдни, защото старата къща на бул. „Руски" 5 е построена през 1923 г. Тук са живели родителите ни, тук са отгледани техните внуци. Едва през 1998 г. получихме разрешение за преустройство и реконструкция. Тогава от общината казаха, че булевардът ще се разширява, но нашият имот остава. През 2007 г. ни казаха, че разширението започва и част от имота ни ще бъде отчуждена. Взеха ни 55 квадратни метра на ъгъла с ул. „Плевен", за което получихме обезщетение, разказаха Мария и Пенка Кордови. През миналата година им е издадено строително разрешение.

Пътят изобщо не опира в кооперацията, категорични са собствениците и показват скицата, издадена им за строеж. Няма нито зигзаг, нито дъга, нито завой - това са чисти измислици, гневят се Кордови. От скицата се вижда, че между сградата на „Пловдивинвест" и тяхната кооперация ще се застрояват още три празни имота. Тук бяха съборени няколко къщи. Според плана новите строежи са дръпнати навътре заради разширението. Булевардът ще бъде прав, страшното беше преди - тогава камионите направо ни влизаха в двора, разказват собствениците.

При строежа на второто платно на „Руски" се получава визуална измама, потвърди вчера и арх. Георги Селенски, един от авторите на новия Общ устройствен план на Пловдив. Сега той е шеф на едноименната дирекция в общината. След като приключи реконструкцията, булевардът и връзката му с моста ще изглеждат по съвсем друг начин, а не както сега си го представят хората, увери арх. Селенски. Въпросната 7-етажна кооперация няма да пречи на движението. Тя се строи напълно законно, по влезлия в сила подробен устройствен план от 1998 г., обясни арх. Селенски. Най-малко главният архитект Румен Русев има отношение към цялата тази работа, защити колегата арх. Селенски, ядосан на публикуваните вчера в „Марица" коментари във форума.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Ъъъъ

Ъъъъ

08.10.2009 | 23:08

И като гледам подходът към моста от двете страни пак ще е криминално идиотски!!! Аман! Едно нещо не могат да направят като хората. През парцела в ляво, където е Вики Вата още преди 100 години е имало план да минава отбивката от моста. А сега къде е??? Сегашните отбивки са правени за каруци! Ебати архитектите, ебати идиотите!

Отговори
0 0
Марашлия 2

Марашлия 2

08.10.2009 | 23:06

Да им е честито на олигофрените, които ще си купят да живеят в уникалната червена къща... Аз с удоволствие нощем ще минавам със 100 оттам! И няма да съм само аз!

Отговори
0 0
:D

:D

08.10.2009 | 23:03

Не се безпокойте - рано или късно някой ще я събори тая сграда! Идиоти, алчни дано измрат всички в страшни мъки!

Отговори
0 0
пловдив

пловдив

05.10.2009 | 10:01

"Едва през 1998 г. получихме разрешение за преустройство и реконструкция. Тогава от общината казаха, че булевардът ще се разширява, но нашият имот остава"- Проектът за разширението едва ли не е бил готов по време на издаване разрешението за строеж на сградата. Когато започна този строеж, вече отчуждаваха съседните имоти за разширението. Дори и да е вярно , че не пречи, би трябвало да се предвиди и да бъде изтеглен по- навътре обектът.Мнението на повечето граждани е , че строежът започна, за да бъде платен от общината на по-висока цена отчужденият имот, но нещо не стана.Ако трябва да се съборисградата - обезщетението на собствениците да плати този , който си е сложил подписа под разрешение за строеж.

Отговори
0 0
Марашлията

Марашлията

04.10.2009 | 09:10

Г-да, познавам Жоро Селенски и мога да кажа само хубави неща за него - и като човек, и като специалист. Не смятам, че ще рискува името си!

Отговори
0 0
kyoraviyat

kyoraviyat

03.10.2009 | 15:35

Ами на снимката се вижда ясно затапването на дясното платно. Няма грешка - "Руски" там е тясен и няма 4 ленти за движение, както в предната част на снимката. Драсканицата по скицата не показва нищо - разширението идва от дясно - от страната на въпросната сграда и спира в нея. И нека не ни правят на малоумни - новия мост е вдясно, а не в ляво, което значи, че на тази сграда там не и беше мястото На снимката се вижда също, че от ляво по булеварда няма разширение - нещата там са си старите. Та булеварда прав няма как да бъде и това се вижда, ако и да ни бърборят "врели-некипели". Предлагам, да кръстим това криво и тясно място "ГаГаАа"(Гаврата на Главния Архитект).

Отговори
0 0
Недко

Недко

03.10.2009 | 12:42

да бе не на мен тия. Сградата е на бивш общински и настоящ депутат. Далавера, другото не е истина

Отговори
0 0
боби

боби

03.10.2009 | 11:47

Явно някой добре е пълнил гуша та така се защитават

Отговори
0 0
СЕДЕФЧО

СЕДЕФЧО

03.10.2009 | 11:09

УРА!!!духовете да се успокоят че уникалната къша не пречи напротив ще краси булевард РУСКИ В ПЛОВДИВ.

Отговори
0 0
мърмотка

мърмотка

03.10.2009 | 11:00

е най сетне да стане ясно за това че на черното се вика бяло когато фактите са налице и боговете мълчат.червената кооперация е уникална като изпълнение и си е съвсем на мястото .сега да видим с какво друго ще се занимават бомбаджиите .да се заемат с далаверата по имотите от западната страна защото там са мутрите и там е страшното имоти на жилфонд апък три години не могат да ги бутнат как става ааааааааа?

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?