71

Сняг вали в Пловдив, от "Чистота" в готовност, ако натрупа СНИМКИ

Седем разпръсквача на сол ще обработват улиците, за да не се допуска заледяването им

 

Готови сме на 100 % да реагираме, ако снеговалежът се засили и натрупа сняг.

Това зави за „Марица“ зам.-директорът на ОП „Чистота“ Георги Събев.

В район „Южен“, за който отговаря общинското предприятие, са в готовност седем разпръсквача на сол, с които да се обработват улиците, за да не се допуска заледяването им. На разположение са 11 служители, като има готовност при нужда да се организират още работници, които да се включат в почистването. 

За доброто състояние на останалите райони отговаря фирма КМД, с която Общината има договор.

 „Преди минути разговарях с представители на фирмата и от там ме увериха, че имат готовност и с техника, и с хора да реагират, ако снегът се засили“, каза още Георги Събев. Той увери, че следи обстановката и няма да се допусне заледяване на улиците в града.  Според него обаче на този етап е малко вероятно положението в града да стане критично.

Снимки Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Как да почистим сняг който липсва?

Как да почистим сняг който липсва?

20.01.2024 | 16:25

Десет усвУени начина за съблазняване гражданите на Пловдив.

Отговори
6 0
Цирк Пловдив

Цирк Пловдив

20.01.2024 | 16:22

На манежа - Деса шмекера! Върти метли. Директор Чистота. Тааашаааак батко. Няма такъв смях! Заливаме се всички в Пловдив. Но ни е едно топло и чисто. Газим сняг по 40-50 см. А беше сутринта метър и нещо. Добре че са от чистотата. До обед всичко бе изметено и почистено. Студът пречупваше метлите на две. Дърво и камък се пука. Но в Пловдив Нямаме забележки. Свети.

Отговори
6 0
Шефката на чистотата

Шефката на чистотата

20.01.2024 | 16:15

Манговциииии напред. Заваля ние сме! Миналия път започнахме от 6 сутринта. Днес малко по късничко, но нека пак е по тъмно, за да може да не ни виждат как се справяме ... Вали, ама вали. Сняг на парцали. Трупа...трупа... А ние чистим...чистим...

Отговори
6 0
Зелени жилетки с метли

Зелени жилетки с метли

20.01.2024 | 16:13

Онова безполовото дебни снежинките във въздуха. Иронията е че е вече края на януари, а ние още чакаме преспи по един метър. Все пак пари има да се усвояват.

Отговори
4 1
СМЕХ

СМЕХ

20.01.2024 | 15:55

ДА БЕ ДНЕС ВИДЯХ КМЕТИЦАТА ТОНИ СТОЙЧЕВА КАК СИ ЛЕЖИ БЛАЖЕННО В КРЕВАТА...И СИ ПОМИСЛИХ АБЕ ТАЯ КОЯ ФОЛКАДЖИЙКЯ БЕШЕ!?! ПА СЕ СЕТИХ - ТАЯ Е ДЕТО РЕВЕШЕ С ЕДИН МЕГАФОН ЗА НЕЩО ПОСЛЕ СТАНА КАНДИДАТ ЗА КМЕТ ПОСЛЕ СЕ ОФЛЯНКА АМА СЕГА АМА ПОСЛЕ МА Шъ ВИДИТЕ КЪВ СЪМ ЗМЕЙ И НАЙ НАКРАЯ ЛЕЖИ КРОТКО С КУЧУ ЩОТО ВРЕМЕТО Е ЛОШООООО.....

Отговори
4 0
Батко

Батко

20.01.2024 | 15:21

Къде са тия преспи ве :D

Отговори
5 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

20.01.2024 | 13:25

Днес видях в интернет една снимка и пост под нея от великата неЗАВИСИМА кметица на западен Тони Стойчева как си лежи в кревата с кученцето и се наслаждават на снега и лошото време.....или казано просто как им е едно такова как да кажа?!?! просто през паважа ?!? колко гадно ми стана като видях и прочетох....дали тази доволна от сеБе си и света кметица трябваше да се излежава с кученцето , а не трябваше да обходи района поверен й за грижи?!?!?! така е тя работата не е на вас да ви е добре а на мен и още по важно на вуте /глупавия избирател/ да му е зле..... иначе честит първи сериозен сняг Пловдив! А на управата всичко им е през оная работа!

Отговори
7 2
retert

retert

20.01.2024 | 13:23

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички----- https://da.gd/menbio

Отговори
0 1
КОЛКО РЪЧНИ

КОЛКО РЪЧНИ

20.01.2024 | 13:19

СНЕГОРИНА ИМА? И КОЛИЧКИ КОСАЧКИ? :)

Отговори
3 1
Гиру

Гиру

20.01.2024 | 12:49

Страшно е! Има 5-6 метрови преспи в целия град. Температурите са -30 и градът е блокиран. Не е нормално. Уж е зима, а е студено и вали? Такова чудо не е било. Хората се стягсха за плаж, а то вали и трупа с минути. Шока е пълен. Хората са стресирани.... Да се обаждат на НАТО и ООН да идват да чистят сняг.

Отговори
11 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?