Следвайте ни

Смут! Момиченце получи кукла с рокля, съблече я и откри...

Семейна приятелка купила играчката за детето, без да подозира какво се крие под дрехите

Кукла с рокля, която обаче е с физиологията на момче, шокира пловдивско семейство. 

То получило играчката от близка, която изобщо не подозирала каква изненада крие подаръкът за момиченцето на малко над 2 години. 

Приятелка на майката дошла на гости и предварително купила куклата, за да направи мил жест към детето. Хлапето, както е присъщо за възрастта му, започнало да съблича дрехите на играчката. Производителите ги правят с копчета и лепенки, за да се тренира фината моторика.

Всички у дома се стъписали, когато под роклята на квадратчета в бяло и лилаво пластмасовата кукла с външност на момиче, миловидно лице и сини очи се оказала с физиологията на момче.

Бяхме смутени и не знаехме как да реагираме, разказаха от семейството. Първият порив на възрастните бил да отнемат играчката от хлапето, което обаче не искало да си я даде.  Понеже не допуснали възможността за възникването на проблем, те вече били изхвърлили и опаковката, за да потърсят произхода на скандалната играчка.

Куклата е купена от обект на верига хипермаркети в Пловдив. Проверка на „Марица” там с цел да стигне до производителя обаче не откри артикула на щанда. При запитване към екипа на магазина управителката мобилизира на свой ред служители да проверят всички стоки в детския сектор, като изрази готовност да изтегли куклата от продажба. И те обаче не намериха играчка като донесената в редакцията. От хипермаркета увериха, че при тях не са постъпили оплаквания от клиенти. Допуснаха, че е възможно куклата да е била единична бройка или пък да става дума да неволна грешка при обличането във фабриката. 

Управителката добави, че напоследък има повишено търсене на кукли момчета и по тази причина търговската верига зарежда такива модели, когато се появят на пазара, но те са с типични мъжки черти и дрехи, като няма как да бъдат сбъркани с момиче.

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?