4232

Смях в мрежата: Залагат кой мост ще е готов първи - Бетонният или в Балтимор

Зевзеци в пловдивския квартал Кючук Париж правят виртуални залагания кога ще е готов новият Бетонен мост в Пловдив. Жител на квартала, който скоро ще бъде откъснат от центъра заради затварянето на съоръжението, приема залагания в съотношение 1:30, че мостът в Балтимор ще бъде възстановен поне три пъти по-бързо от нашия.

Друг пък се шегува, че американците ще построят нов мост, ще го бутнат и  ще го построят наново, докато строителите пуснат конструкцията в Пловдив. Трети пък отива още по-далеч – мостът в САЩ ще е готов дори преди в Пловдив да затворят за реконструкция Бетонния.

Днес кметът на Пловдив Костадин Димитров съобщи нова дата за затваряне на моста – 15 юни. По думите му, така строителните дейности ще възпрепятстват възможно най-малко хора, тъй като учениците са във ваканция, а работещите ползват лятната си отпуска.   

Припомняме, че мостът "Франсис Скот Кий" в Балтимор се срути рано във вторник, след като кораб контейнеровоз се разби в един от пилоните му. Мостовото съоръжение е дълго 2.5 километра.  Засега властите в Балтимор грубо са пресметнали, че възстановяването му ще струва 2 млрд. долара, включително почистването на водите. Все още е неизвестно обаче колко време ще отнеме повторното отваряне на един от най-натоварените търговски центрове на Източното крайбрежие на САЩ. 

Оцени новината

Оцени новината
4.1/5 от 11 оценки
4.1/5 от 11 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Пловдивчани

Пловдивчани

30.03.2024 | 10:47

Много е ясно, че мостът в Балтимор ще бъде вдигнат само за 1 / един / месец, докато на крадливите общинари от Пловдив ще им е нужен срок поне от 3-4 години за да бъде направен този мост. Все още не може да се разберът кой и колко пари да открадне и в кои банкови сметки да влязат парите

Отговори
5 0
Важна новина за българските влакове! Всички пътуващи трябва да я проче

Важна новина за българските влакове! Всички пътуващи трябва да я проче

30.03.2024 | 09:46

Важна новина за българските влакове! Всички пътуващи трябва да я прочетат https://blitz.bg/ptuvane/vazhna-novina-za-blgarskite-vlakove-vsichki-ptuvashchi-tryabva-da-ya-prochetat_news1010012.html

Отговори
1 1
Димо

Димо

29.03.2024 | 17:38

Дано младите който ще дойдат скоро имат повече акъл и да изкарат влаковете извън града. Да може да се отпуши този трафик.

Отговори
7 4
Рулигофрен

Рулигофрен

29.03.2024 | 18:45

Димо,защо пишеш така малоумно,но същевременно даваш много свежи инженерни идеи?Все си мисля,че тъпите хора не бива да дават акъл на умните.

Отговори
6 2
Илия

Илия

29.03.2024 | 16:29

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим..~--- https://e.vg/alman

Отговори
0 3
До илия

До илия

30.03.2024 | 09:30

Илийке, тази сп.ер.ма в задния си двор ли я видя.. колко пъти ма ден ти го правят,а?

Отговори
2 0
Запознат

Запознат

29.03.2024 | 16:13

Твърдо Балтимор.

Отговори
5 0
Геро

Геро

29.03.2024 | 16:35

Че позна спор няма. Но, питам се как да стане тази работа? Кога тези американци ще изготвят проект, кога ще го съгласуват, кога ще проведат обществена поръчка кой да строи новия мост, от акт 15 до акт 16 у нас са месеци трепетно очакване /тогава се разиграва парата и всекиму - своето/, как и кога ще си разпределят комисионните. Трябва да изпратят Боко Шарлатанина на обучение при Бай Дън, щото той е най - умния, най - потготвения, а може и да подскажже нещо на американците - ТОЙ има богат опит /как се краде/.

Отговори
11 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?