46
Следвайте ни

Смях на сесията: Съветник предлага да вдигнат статуя на Николай Бухалов

viber icon

Общинският съветник от "Ние, гражданите" Георги Величков развесели съветниците с предложението да се издигне статуя на легендата в спорта Николай Бухалов.

Залата изпадна в смях, а някои старейшини репликираха: Той да не е умрял, ето го - жив и здрав! "Жив съм", потвърди в тон с шегата и Бухалов, който представлява в местния парламент  "Кауза Пловдив".

Повод за веселбата беше предложението на кмета Здравко Димитров за статуя на Шри Чинмой, внесено по инициативата на Иван Гарабитов.

Местният парламент одобри поставянето на паметника на Шри Чинмой на алеята на Гребния канал.

Решението беше взето с 28 гласа. Съветниците от ДБ, БСП, Слави Георгиев, Димчо Петров не подкрепиха идеята.

Константин Георгиев от Кауза Пловдив  напомни, че на Гребната база предстои да бъде разкрит музей на спорта, а Румяна Толова от същата група настоя от предложението да отпадне конкретното място за  статуята на гуруто - до трибуните. Точно там е предвиден музеят.  

Главният архитект Димитър Ахрянов увери, че музеят на спорта се проектира. 

Реализацията на добрата идея обаче може да се забави, защото, както се оказа, все още няма окончателно решение за изменението на общия устройствен план на зоната около Гребния канал, обжалван навремето от природозащитниците. 

Дума беше дадена и на Иван Гарабитов, който най- малко 10 минути изброяваше заслугите на създателя на Пробега на мира.

А доц. Ангел Иванов от БСП напомни, че в Пловдив няма дори и улица на името на Кудоглу.

"Ние бяхме предложили пл. "Централен" да се преименува в "Димитър Кудоглу", но Общинският съвет отказа с абсурдни аргументи", напомни Йордан Иванов от Демократична България. 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?