Следвайте ни

Сметище "цъфна" около неизчистени от бурята клони до СОУ "Пейо Яворов"

viber icon

Изсъхнали клони на дървета, прекършени от бурята, която вилня в края на юни в Пловдив, все още не са премахнати до СОУ „Пейо Яворов“, алармираха граждани в редакцията на „Марица“. Един от повалените клони е точно пред прозорците на детски образователен център, който е в едноетажна постройка до източната ограда на школото.

В същата сграда има и офиси на фирми, от чиито прозорци също се гледат повалени клони. Един от тях е запушил част от тротоара на безимената улица, която граничи с училището, а на метри от него се е заформило и сметище.

„Северен“ беше един от най-пострадалите в града райони от бурята, с много паднали дървета и клони. В момента в квартала върви акция по отстраняване на щетите, която трябва да приключи до края на тази семица“, обясни Катя Примова – говорител в ОП „Паркове и градини“. Тя уточни, че приоритет в района е спешното премахване на изсъхнали дървета в няколко детски градини.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?